Vin salget i Hong Kong er gået nedad i 2012

HongKongEfter at de østlige markeder har fået smag for vine, så toppede markedet i 2011. Der er netop kommet opgørelser ind over salget i blandt andet Hong Kong.

Man oplevede et fald generelt på 10% i snit verden over, fra 2011 til 2012. Men i Hong Kong faldt salget med hele 32%.

Analytikere på det østlige vinmarkeder melder, at tilbagegangen skyldes, at mange i de sidste 3 år har fundet interessen for vin og derfor har “hamstret” vin til at starte op på. Og at 2012 så var året, hvor niveauet er faldet tilbage på hvad der må være det reelle og fremtidige niveau.

Specielt det populære Chateau Lafite Rothschild, har nydt godt af, af interessen fra østen. Men mærkede allerede i de sidste måneder af 2011, at markedet var ved at være mættet. Nu ser det så ud til at være over hele linien.

Den 25. og 26. januar starter den store årlige auktion over fine vine i Hong Kong. Her vil der også være nogle exceptionelle gode bourgogne vine på bud. Og der venter man spændt på at se, hvilket niveau priserne ender på. Da det vil være med til at løfte sløret for markedets niveau for 2013.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.