Salmariano.. en hvidvin med en kort overskrift. Men næste linie byder på en noget længere undertitel: “Castelli Di Jesi Verdicchio Riserva”. Denne hvidvin var en, jeg valgte ud til årets firmajulegave. Og i dag stod menuen på kyllingesuppe, hvor i der skulle bruges hvidvin i retten. Og så måtte jeg finde en flaske frem, der også kunne nydes til suppen.
Salmariano kommer fra vingården Marotti Campi. Og under titlen henviser til et gammelt slot fra 1100 tallet, som grænser op til Marotti Campi vinmarker. Her sluger druerne middelhavs områdets dejlige sol og varme.
Vinen købt igennem Toscavini, som er en lille vinhandel placeret i København og styret af Bill Kyhl, som har forelsket sig i vine fra Toscana. Han er en utrolig flink vinhandler, som gerne snakker og hjælper med at finde den helt rigtige vin.
En forårs vin
Vinen er flot gylden, med små lette perler. Og farverne danser flot i lyse toner, når man holder den mod lyset.

Og med duften i næsen, tænker man straks forår. Det er let og frisk, men gemmer samtidig på en frugt. Især æble og pære toner igennem, men det virker som den vil byde på mere.
Foråret forsætter i Salmariano. Den lander med frisk og syrlig smag på tungen. Hvor den frugtsmagen med det samme begynder at dominere. Igen er det æble og pære toner, der nærmest for den til at virke dansk cider agtig. Smagen holder flot ved, i en længere eftersmag, der langsomt toner ud.
Salmariano byder på masser af frugt, og er meget ligetil. Det er ikke sådan at man udfordres, og sætter en masse tanker igang. Den er yderst nem at drikke. Og den kraftige frugtsmag, trækker vinen mod den mere søde, selvom den friske syre holder igen på sødmen.