Champagne 2012 vil blive exceptionel

På trods af at kloge vinhoveder kaldte 2012 en af de værste årgange i Frankrig med frost og hagl i april samt en af de vådeste somre i årtier, er de meget optimistiske for kvaliteten af årgangen.

“Kvaliteten og intensiteten er absolut der for at gøre en fremragende årgang”, udtaler Dom Perignon. Vinavlere sagde det varme vejr i august har reddet høsten. Da høsten nærmede sig, blev det klart, at de små mængder druer på vinstokke var af fremragende kvalitet. I september hvor druerne er plukket og presset, blev vinmagere forbløffet over koncentrationen af smag, naturlig sukker og syre.

Champagnekælder
Champagne lagrer i kælder.

“Basisvine viser en dejlig fylde samt syre, der er nødvendig for at producere fremragende Champagner”, fortæller Champagne Barons de Rothschild og Paul Goerg . “Vi vil helt sikkert aftappe en årgang for begge mærker. Charles Philipponnat fra Champagne Philipponat siger, at “2012 er en ekstraordinær årgang og specielt lovende for Pinot Noir. Tre andre producenter, herunder Champagne Boizel og Champagne Tarlant er helt enige. Kvaliteten af alle tre druesorter var “fremragende – noget som er yderst sjælden.” Champagne Tarlant vil producere mindre non-vintage i år. “Det ville være en skam ikke at producere en anstændig mængde årgangsvin, selv om det betyder, at vi har en lidt mindre af vores non-vintage cuvée.”

Høsten var i gennemsnit i 2012 lige under 9000 kg/ha – betydeligt lavere end den højeste kvote på 11.000 kg/ha.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.