En julevin til 85 kr fra Italien. Den minder om en Amarone/Ripasso.

Passonero Dolcevita

DolcevitaMin kones julegave fra arbejdet indeholdt to flasker italiensk vin. Og dem får hun selvfølgelig ikke lov til at have for sig selv. Derfor bestemte jeg (med accept fra hende :-)) at åbne en af flaskerne nogle dage inden jul.

Denne Veneto-vin er lavet på samme metode som Amarone/Ripasso/Recioto, som består af lufttørrede druer i stedet for blot at presse druerne. Den har lagret på fade i seks måneder inden den blev hældt på flaske. Druerne til denne Dolcevita Passonero kommer fra området lige uden for Valpolicella. Der er derfor ikke mærkeligt at vinen minder om en Valpolicella-vin.

Dolcevita Passonero

Det er en ung vin til blot 85 kr, der kan købes hos bl.a. Lauridsen Vine i Holstebro. En lyslilla farve, der helt sikkert kan  opnå en let cremet konsistens, hvis den gemmes i nogle år. Ved slyngning i vinglasset fremkommer tynde gardiner og perlende bobler langs glassets side. Den yderste kant syner meget lysere end kernen, der igen bevidner om vinens unge alder.

DolcevitaEn kraftig brombærduft med parfumerede undertoner af de andre mærke bær starter duften. Efter et stykke tid fremkommer en bitter chokoladeduft, og generelt set virker den meget som en mellemting mellem en Amarone og en Ripasso. Ikke som sin egen, men mere som en Amarone/Ripasso-wannabe. Men jeg er samtidig sikker på, at vinen er perfekt til de danske smagsløg ved julebordets and og julemedister med alt tænkeligt tilbehør. Eftersmagen er lidt kort og sød.

Supermarkeds-Amarone?

Med en frugtsyre, der bider lidt i tænderne, samt en meget let garvesyre vil den være et stort hit hos den generelle dansker. Den minder mest om en Ripasso, hvis man skal drage en sammenligning men en kendt italiener. Men hvor en god Ripasso byder både på finesse, mineralitet og veldrejet afslutning, virker denne mere lukket med en eftersmag med en brat afslutning. Den er indbydende og bedst til mad med smag, for alene kommer den lidt til kort.

Prisen er meget passende og generelt set virker vinen meget enkel og ligetil. Den minder om en supermarkeds-Amarone og det passer også med prisen.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.