Brutocao – en amerikansk Pinot Noir

Bevco er et Danmarks største online supermaked inden for vin, vand, øl og andre ting. Under kategorien “andre ting”, hører leje af fadølsanlæg samt lyd-, lysanlæg og cocktailbar. En lidt spøjs blanding af varer og serviceydelser, der får mig til at tænke: “Hvad er Bevco for et firma?” De skriver selv på deres hjemmeside:

Bevco.dk – din leverandør af rødvin, hvidvin, spiritus, champagne, øl, cider, energidrik, sodavand, fadølsanlæg og mixer på nettet.

De har mere end 1.200 varer på lager, så der er virkelig noget at vælge imellem. Det rejser også spørgsmålet, om de sigter mere på kvantitet end kvalitet. Surfer jeg rundt på hjemmesiden, kan jeg ikke helt finde ud af, hvor deres styrke og kompetence ligger.

Brutocao Pinot Noir

Bevco har bedt os anmelde tre vine, hvoraf den ene er denne amerikanske Pinot Noir.

Brutocao er en 4. generations familieforetagende, der stammer fra Venedi i Italien. Familien emigrerede til USA, og den nuværende vingård blev købt i 1943, hvor man i de første 30 år solgte druer til andre vinproducenter i området. I 1980’erne producerede man egne vine, og har gjort det lige siden.

Den er lidt mørkere i farven end jeg er vant til i en Pinot Noir fra Frankrig. Farven er på vej til det brunlige, men den virker ung i kanten. Konsistensen er tynd og det samme er gardinerne. Idet denne er amerikansk, har den ligget på amerikanske fade, hvilket giver meget mening i duften af tydelig vanilje og jordbær, røg, urter, svampe og blomme. En lidt anderledes duft end f.eks. klassisk Bourgogne, hvor der er meget fokus på mineralitet, svampe og jordbund. Den virker varm og indbydende med måde tanniner og lidt frugtsyre, hvor syren mærkes først, og tanninerne bemærkes i eftersmagen. Den har en let mineralitet af den kolde type, der minder om skifer eller granit.

Smagen er ung og lidt skarp, men ellers minder den om en oversøisk Pinot Noir. Den har en meget dominerende røgsmag, der giver den en anderledes eftersmag, der dog ligger langt fra de fleste af de Pinot Noir, som vi har smagt. Den hverken imponerer eller dumper, men ligger midt imellem, hvor den sagtens kan drikkes for værende en Pinot Noir. Jeg er dog ked af at den er en drik-og-glem-vin.

Til prisen er den ganske god, for Pinot Noir er meget svær at blive imponeret over til blot 200 kr. Normalt skal man op i 300 kr for virkelig at få lækker Pinot-smag.

Jeg har ikke sammenlignet deres priser med andre firmaer, men du kan evt. selv undersøge deres priser og skrive en kommentar, hvis du leder efter et bestemt produkt. Vi havde ikke hørt om Bevco.dk før de henvendte sig til os, men vi er ikke blevet helt klar over, hvad deres vision er.

De har en flot score på Trustpilot, og til trods for et par anmeldelser fra virksomhedens egne folk (fy-ha Bevco :-)), så er kunderne meget tilfredse med produkterne og servicen. Men for os virker det som om, at Bevco satser meget på pakkeløsninger. Håber de leverer deres vare lige så hurtigt til deres kunder, som de gjorde til os. Det gik nemlig hurtigt!

Tak til Bevco for levering af vinen.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.