Vinetiketter byder på sjove navne

fat_bastardBegynder man at lede lidt på nettet, så er der faktisk en del sjove vine af finde. Sjove på den måde, at deres navn enten er skæve, indeholder bandeord, eller ved udtale opnår en anden forståelse end hvad teksten antyder.

I USA kræver U.S. Department of the Treasury, Alcohol and Tobacco Tax Division skal godkende etikettens udseende og indhold. De vil lægger stor vægt på, at undgå navne som kan være diskriminerende eller på anden måde være generende for kunder. Men det sker at der er smuttere.

Fx. har de afvist en vinmager at kalde sin vin for “If You See Kay“, hvilket umiddelbart virker harmløst. Men læs det højt, uden at se på teksten, så vil du med lidt engelsk kundskaber få en lidt anden opfattelse.

I Sonama Beach er der oprettet vinproducent, kaldet “Stu Pedasso Cellars“. Igen.. læs det højt for dig selv, og det vil få en ny betydning. De har sendt en Zinfandel flaske på gaden, med navnet “Stu’s wife, Rae-Jean Beach”.

Det gælder ikke kun USA

Både Italien og Frankrig byder på en vin med navnet “Fat Bastard”. Og nå ja.. Frankrig byder på en flaske lidt mere lummer “Ménage à trois”.

I Australien kan man også finde en vin, der ganske enkelt blot hedder “Bitch“. Og Chile holder sig heller ikke tilbage, der findes nemlig en flaske ved navn “Royal Bitch” og en med “Sassy Bitch“.

I Languedoc regionen Fitou finder man Chateau d’Ars, som for en britte nok lyder som en vin man skal gå uden om.

Prøv også lige at kigge lidt nærmere på disse etiketter (tryk på et af billederne for at se alle detaljer):

 

Har du fundet nogle ligeså spændende og sjove navne og etiketter, så skriv det gerne som en kommentar. For vi er sikre på, at der gemmer sig flere derude.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

3 Kommentarer

  1. Jeg så en australsk vin ved navn “Ass Kisser” hos en af de lokale forhandlere engang i sommers. Jeg indrømmer blankt, at jeg overvejer at købe en flaske, som jeg kan ‘genere’ en af mine venner med 😀

    • Sejt navn! Det er selvfølgelig en del at et stunt for at få lidt medieomtale, men uanset bagtanken kan man ikke lade være med at trække på smilebåndet. Det er trods alt sjovere end Chambolle-Musigny 1. Cru Les Cras. 🙂

  2. Jeg fik en fra Californien i går aftes.. Den hed Homesutter 😀 pigerne synes det var et genialt navn og fik sig mange grin over det og vi hyggede os gevaldigt og det er faktisk en god vin til billige penge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.