TerraNoble Gran Reserva Carmenere 2009

Så er det igen blevet weekend. Igen er det tid til at nyde et glas dejlige røde dråber. Denne gang er det bevco.dk der har været så flinke at levere nogle smagsprøver til os. I aften smager jeg på TerraNoble Carmenere Gran Reserva årgang 2009. En vin som er produceret i Chile.

TerraNoble præsentere deres vine i 6 forskellige grupper. I Gran Reserva grupperingen finder vi denne Carmenere. I gruppen laver de også andre varianter baseret på Cabernet Sagvignon og Merlot. Alle 3 druetyper som trives godt i Chile.

Gran Reserva Carmenere består nærmest udelukkende af druen Carmenere. Men de har dog blandet 4% Cabernet Sagvignon. Fælles for Gran Reserva grupperingen er, at de lagres 12 måneder på Franske og Amerikanske fade.

TerraNoble Gran Reserva

Druen er som skrevet Carmenere. Denne drue har før i tiden tit været forvekslet med Merlot, som dog modner 3 uger før end Carmenere, på trods af den visuelle lighed. Og det er også Chile som laver flest vine baseret på denne drue.

Jeg snuppede lige et hurtig smagsprøve da jeg åbnede flasken. Og den vurerede jeg til at være lidt lukket og skarp. Så den blev om hældt til karaflen, for at give den luft og liv. Og det gav den en spring op af stigen.

Farven i glasset er flot mørk og solvarm rød. Og falder lyset korrekt, kan man ane lette violette i kanten, som dog er på vej mod det røde.

Når man slynger vinen rundt i glasset, så behøves man nærmest ikke sætte næsen til glasset for at dufte den varme sol der har modnet druerne. Men næsen måtte til glasset. Og det afslørede en rigtig behagelig blanding af røg, kaffe og mørke skovbær.  Som sammen giver en let bolsje agtig duft, som nok vil behage de fleste.

Og netop det behagelige går igen i smagen. TerraNobles Gran Reserva lander blødt på tungen, hvor man først fanger de sødlige noter af de mørke skovbær som brombær og solbær. Den er rig på frugtsyre, som fylder munden godt.

Dette mens der trækkes en krydret kant rundt i siden af munden. Den kryderede fornemmelse var en anelse skarp før jeg lod vinen dekantere. Men her efter den er blevet iltet, er det blødt godt op og gør sig rigtig flot. Og den krydrede smag giver tanker på kaffe og nelliker. Og den glider langsomt men elegant over let kraftige tanniner, der giver et flot og langvarig afslutning. Taninerne giver et let sug i kinderne, der afslører at det er en ganske tør vin. Faktisk starter smagen med søde træk, og glider over i denne tørre afslutning.

Konklusionen

TerraNobleCarmenere3Salgsprisen på denne flaske TerraNoble Gran Reserva Carmenere har Bevco sat til 119,25. Og det er ikke helt ved siden af. Faktisk vurderer jeg den til 140 kr. For den gør sig rigtig fornuftigt. Selvom det nok er det vi kalder en pleaser. Den er nem at drikke, og giver en lille en på opleveren. Ikke at det er den bedste vin jeg har smagt, men en af de absolut bedre i dette prisleje.

Giv den luft ved at dekantere den, så bliver det en dejlig nydelse. Dekantering gør også, at den skal drikkes samme aften som du åbner flasken. Jeg “nåede” kun den halve flaske første aften. Jeg stillede vinen køligt til dagen efter, men måtte sande at den havde tabt den gode oplevelse og faldt ned til en jævn vin.

Den vil gå godt til rigtig meget mad. Dog skal man nok holde sig fra de helt voldsomme retter hvor chili og andre stærke krydderier indgår. Da vinen dermed kan “eksplodere” i munden.

Et skøn glas til prisen. Som nok vil kunne gemmes et år eller måske 2 mere.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.