Italien godkender brug af syntetiske propper

NomacorcItalien har fornylig godkendt brugen af syntetiske propper for deres DOC og DOCG vine.

Nomacorc har med det samme startet op tage fat i alle DOC og DOCG producenter, for at få gang i de syntetiske propper. Selvom det vil være en billige løsning, så er der stadig mange at disse producenter der vil foretrække den gamle korkprop.

Nomacorc er glade for beslutningen, af det DOC og DOCG vine har udgjort 30% af markedet, som de ikke før har haft mulighed for at sælge til. Men siden ændringen, har de nye potentielle kunder ikke ligefrem stået i kø.

Caldirola som producerer Barbera D’Asti, Montepulciano d’Abruzzo og Chianti mm., har meldt ud at de ser interessant på mulighederne for brug af syntetiske propper.

Silvia Fiorentini fra Consorzio Vino Chianti Classico udtaler at det ikke kun at skifte korkproppen ud med de syntetiske. Det er også produktions apparatet der skal udskiftes, for at kunne proppe flaskerne med syntetiske propper.

Nomacorc er verdens anden største producent af syntetiske propper. De sælger ca. 2,5 milliarder propper hvert år. I front finder man Amorim, som har rundet 3 milliarder propper hvert år.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.