Claudio Lenotti besøger Vejle – del 2

Vi fortsætte vores artikel om besøg hos Vinoble Vejle, som har inviteret selveste Claudio Lenotti fra Cantine Lenotti – producenten af 22 forskellige slags vine, hvoraf Vinoble har 10 i deres sortiment. Hvis du ikke allerede har læst første del af Lenottis besøg i Vejle, som består af vinsmagning, historiefortælling, viden om vin samt mange andre hyggelige ting, så skynd dig at læs det. Du får 5 bud på billige og gode kvalitetsvine.

I anden og sidste del smager vi den lidt bedre (og dyrere) del af Vinobles Lenotti-sortiment. Her snakker vi både Ripasso, Super Veneto og Amarone!

God læselyst!

Claudio Lenotti i en længere forklaring.

2009 Ripasso Le Crosare

Denne Ripasso har jeg tidligere anmeldt med underoverskriften “En Ripasso til 129 kr?”. Den smagte godt ligesom sidst jeg smagte den, og du får meget Ripasso for pengene. Jeg synes at du skal læse anmeldelsen for at få hele oplevelsen med, og for ikke at gentage mig, vil jeg blot skrive, at den helt klart er pengene værd. En tør smag med svesker og bær, og en duft af mandel, tørrede krydderier, peber og mørke bær.

Pris: 139 kr
Karakter: 8/10 – godt køb!

2009 Massimo

Denne vin markedsfører Lenotti som værende flagskib (foruden deres Amaroner), så jeg var meget spændt på at smage denne. Den er let cremet med en let duft. Smagen er udpræget bær, syre og tanniner. En meget kompetent og balanceret vin. Faktisk aftenens bedste vin. Denne vin har vi også tidligere anmeldt, og anmeldelsen viser tydeligt at hvis Toscana har Super Toscanere, så må dette være en Super Veneto.

Pris:  150 kr
Karakter: 8/10 – bedste vin!

 2007 Amarone Classico

Så kommer de tunge vine på bordet. Denne Amarone er kraftfuld af fed frugt med tanniner og godt med sødme og fin smag af svesker. Chokoladesmagen er lidt anonym. Samlet set en ganske udmærket Amarone, der har de rigtige kvaliteter. Jeg kunne dog godt tænke mig mere balance mellem sødme og syre.

Pris: 285 kr
Karakter: 7/10

2007 Amarone Di Carlo

Nu smager man en stor Amarone. Prisen er også rykket et stykke op på skalaen, og til gengæld får du en røget smag af chokolade, mørke bær og gummi. En fed, intens og meget balanceret smag og struktur, der viser, at denne er virkelig en lækker mundfuld for Amarone-elskere. Sådan skal en rigtig Amarone smage!

Pris: 375 kr
Karakter: 8/10

2010 ReCioto

Vi slutter aftenen af med en sød dessertvin, der fuldender en god aften. Den har en perfekt sødme og krydret smag og vil være perfekt til dessert. Prøv at servere denne som slut på en god middag, eller hæld den på risalamanden.

Pris:
Karakter: 8/10

Jeg har nu gennemgået 10 af Lenottis vine fra den billige hverdagsvin til den gode Amarone. Det var tydeligt at smage forskel på de billige, de mellemdyre og de dyre vine. Og sådan bør det også være. Jeg synes samtidig at den røde tråd igennem alle vine var, at de er produceret for at blive nydt. De var ikke uden videre sofistikerede eller til den dybere analyse – de fleste bør drikkes inden for et par år. Og det er italiensk vin, når det er bedst.

Hvis jeg skal udpege et par stykker, som gjorde det ekstraordinært, så må det helt sikkert være ReCioto og Massimo. Dessertvinen gjorde det ekseptionelt godt og vil være perfekt til risalamande. Den havde den perfekte sødme uden at være alt for sød. En stor oplevelse! Aftenens absolut bedste vin var Massimo. En lækker cremet konsistens med perfekt balanceret bær og krydret smag.

Jeg var spændt på at smage Amaronerne, men idet jeg ikke er specielt vild med disse bombastiske vine, var jeg ikke uden videre på samme niveau som med Massimo. Dog skal det nævnes, at specielt Amarone Di Carlo er klasser bedre end de billigere Amaroner, du kan finde på tilbud i nærmest alle butikker. Man skal uden tvivl op i denne prisklasse for at få den velkendte smag.

Det var en stor oplevelse at smage disse vine sammen med producenten, hvor man blev introduceret for produktionen og de tanker, der lå bag disse 10 flasker. Der blev stillet en masse gode spørgsmål, og samlet set gav det en meget større forståelse for smagen.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Pinot Noir

Pinot Noir vinaften med topvinen Clos de Vougeot

I vores lille vinklub med ni medlemmer var det blevet min tur til at afholde …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.