Billig Negroamaro fra syditalien

Jeg har tidligere skrevet om vine fra Apulien i Italien. Her har producenterne det seneste årti fundet ud af, at de kan lave andet end bulkvin. Faktisk får du noget af Italiens bedre konsumvin – altså vin du køber for at drikke nu og her uden at forvente høj kvalitet. De bedste jeg har smagt fra området er lavet på Primitivo-druen, men denne gang skal jeg prøve noget andet. Negroamaro er en anden drue fra området, og denne er lidt mere elegant med sin aromatiske duft af mørke bær sammen med sin flotte, dybe røde farve.

Terra di Sava

Terra di Sava er et moderne kooperativ med mere end 400 ha. vinmarker rundt om byen Sava. Områdets fattige jordbund kombineret med regionens meget begrænsede nedbørsmængder tvinger rødderne til at søge langt ned i undergrunden efter vand. Forhold der er perfekte for druerne Primotivo og Negroamaro. Vinen Negroamaro er lavet på 100% Negroamaro, hvor den gærer i 10 dage og modner i 3-4 måneder på ståltanke.

Ligesom flere og flere italienske konsumvine kommer med det praktiske skruelåg, er denne ingen undtagelse. Jeg synes samtidig ved de billige vine, at skruelåg passer sig bedst. Hjemme hos os er det også de billige, der bliver gemt en lille rest til dagen efter, og så er det dejligt med skruelåg.

Skruelåg er nemt og praktisk.

Nem at drikke og bedst til ost

Vinens flotte mørke farve ses tydeligt ved ophældning, og selv om kantens tynde farve beviser i billig vin, så virker præsentationen ganske overbevisende. Gardinernes tydelig røde farve fortæller samtidig noget om druens meget mørke farve.

Vinens næse afgiver tydelig brombær og vanilje og en lille smule krydderier. Ellers ikke meget andet end sødme og frugt. Den tynde konsistens slynges rundt i munden, og lagringen på ståltanke kan nemt opfanges, for der er intet syre eller bittert, der generer. Den naturlige frugtsyre mærkes dog efter nogle minutter, og sidder behageligt i munden i et stykke tid derefter.

Smagen er solbær og tydelige brombær og lidt krydderier. Sødmen er ikke så udpræget som i næsen, men vaniljen kan lige anes. Generelt en blød og balanceret smag, der ligger nemt og ligetil i munden. Eftersmagen er lang og god. Det kan ligeledes smages at vinen er ung, og der anbefales at gemme den i et år mere, så vil den unge smag lægge sig lidt.

Denne vin er en meget nem rødvin at drikke. Den er ganske god til maden, men pas på ikke at servere alt for kraftig mad, for så forsvinder vinen. Umiddelbart vil jeg anbefale den til ost, hvor jeg tror dens styrke er størst.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.