Albert Sounit – Vieilles Vignes Givry 2004

Jeg har fået smag for Pinot Noir, og kan nærmest ikke vente til vi i vinklubben “Blå tænder”, skal smage på en masse dejlige flasker fyldt med skønne Pinot Noir dråber.

I September var jeg forbi Vinoble i Vejle, og fik en dejlig snak med Henrik der har butikken. Han bød på en masse smagsprøver, og fristede med en række tilbud. Et af tilbudende var Albert Sounit Givry 2004, som jeg kunne spare en 20’er på. Så den røg lige med i en pose på vejen hjem.

Nu måtte den så poppes åben, for at se hvad den kan byde på.

Albert Sounit Givry

Man finder Albert Sounit gemt lige nord for Chalon-sur-Saône i bourgogne distriktet. En lille sjov ting med Albert Sounit er, at det er dansk ejet. Og det drives af en dansker. Hans navn er Knud Kjellerup. Hvis du er vinnørd, kender du sikkert hans navn. Han er også manden bag Østjysk Vinforsyning. Det var tilbage i 1993 at han sammen 2 venner købte bourgognehuset Albert Sounit.

Og straks var den hældt i glasset, kan man se dens lyse nuancer. Farven er mørk rød, og næsten helt transparent. Alt efter hvordan lyset lige falder, kan man ane de lidt brune toner, som alderen har givet Givry.

Men det er nu ikke noget der betyder noget for duften. For den er rigtig fin. En let duft af bær: hindbær og jordbær. Også lidt violer blander sig. Duften af sommer, med et pift af syrlighed.

Smagen er Pinot Noir

På tungen pirler den. Den lander syrligt, med sødme på midten af tungen. Igen får man fornemmelsen af jordbær og hindbær i sødmen, mens syrligheden trækker mig i retning af citrus. Og det er syrligheden som dominere. Frugtsyren er letter afdæmpet, mens garvesyren sørger for en dejlig lang finish, med citrusens friskhed.

Sødmen er højest, mens munden er fyldt godt med vinen. Dernæst træder denne friske syrlighed frem, med en anelse bitre undertoner. Det bitre er med til at fremhæve smagen.

En rigtig hæderlig og nem drikkelig Pinor Noir, som Albert Sounit leverer i deres Givry. Selvom jeg skriver en del om sødmen, så er Givry stadig en vin der hælder mest mod den tørre side.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.