Lenotti “Le Olle” DOCG Bardolino Superiore Classico 2010

Jeg beklager de lidt dårlige billeder, da mit kamera desværre er gået i stykker.

Tilbage i August hentede jeg Lenotti Le Olle 2010 med hjem. Jeg har før smagt på Lenotti’s vine. Og det har været positive oplevelser. Så derfor blev jeg nemt lokket til at tage “Le Olle” med hjem fra Vinoble. Fredagen nærmede sig. Velvidende at det nærmest altid byder på en god flaske rødvin, så havde jeg endnu ikke besluttet mig. Men Kim var så heldig at få plads til Vinobles arrangement med besøg af Claudio Lenotti, som er ejeren af Cantine Lenotti. Derfor fik jeg løst til at hive Le Olle frem til min egen lille smagning.

Efter at have smagt på både Ripasso Le Crosare og Massimo fra Cantine Lenotti, som var super fine vine. Så var jeg igen spændt på en 3. flaske fra Lenotti ville falde i min smag.

Mad og vin

Aftenens mad stod på ovnbagt andebryst, med brunede kartofler, rødkål og fruens fantastiske sovs. Det var en lille forsmag på julemaden. Og det kræver en vin der kan bære denne type mad, med den fede smag fra anden. Og netop til det formål, ligger de klassiske vine fra Veneto distriktet lige til højre benet. Hvor man især ser de tunge Amarone vine, og de lidt lettere Ripasso vine blive brugt flittigt til julemaden.

Første glas nydes, mens maden er på vej

Også Le Olle kommer fra Veneto, og indeholder nogle af de klassisker Amarone og Ripasso druer. Drue sammensætningen er:

  • 65% Corvina.
  • 25% Rondinella.
  • 10% Cabernet Sauvignon.

Druerne høstes i september,  hvor 70% af druerne presses let, mens de sidste 30% for lov at ligge at tørre, lige som druerne til Amarone vine, inden de en måned senere og også bliver presset let. Derefter lagres den ved 24 grader på delvist egetræs fade og stål tanke, inden den så puttes på flaske.

Lenotti Le Olle 2010

Folien skæres af og proptrækkeren skrues i proppen. Og vupti, så er den åbnet. Næsen til flasken afslører, at det er vin der skubbe til næseborene på den gode måde. Og jeg kan ikke dy mig for lige hurtigt at hælde en lille glas op, og så jeg rigtig kan få duften frem. Et par slyng og så næsen til igen. Fad og lakrids træder flot frem i duften, som giver en flot harmonisk duft.

Jeg vælger dog at hælde den på karaflen, så den kan nå at få lidt luft inden maden står på bordet. Og det kan godt anbefales. Det får vinen til at åbne sig helt op, og give det fulde udbytte.

Aftenens sidste glas nedes, mens dette indlæg skrives

I glasset står den flot og mørk. Gardinerne er til den større type, og de bliver hængende flot og længe, inden den sender få løbere afsted.

I munden starter den først en smule tynd, men det det varer kun et split sekund  For så rammer en dejlig sødme på tungens midte. mens resten af munden fyldes med en krydret smag af mørke kirsebær og blomme. Sødmen og frugten danner også en smag af lakrids, som klæder Le Olle godt. Frugt syren har et godt niveau der underlader at blive for dominerende.

Oplevelsen fortsætter i eftersmagen, som holder fint ved. En dejlig oplevelse. En god og harmonisk vin, som har en fin sammensætning. Og netop sødmen gør, at fruen som ellers ikke er så meget til rødvin, for interesse og kræver et glas. 🙂

Lenotti Le Olle går flot til anden. Dens tyngde overdøver ikke smagen og fedmen i anden, og den bliver heller ikke anonym og falder igennem. Den kan anbefales til de klassiske tunge retter som fx. flæskesteg, and og oksesteg.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.