Designer vine på vej fra Michelin kokke

SGCPomerol-tDen anerkendte sommerlier Gérard Basset er gået sammen med 4 Michelin kokke, for at producere en ny serie er vine fra 4 forskellige Bordeaux appellationer. Serien kaldes SGC, og dækker over navnet “Le Secret des Grands Chefs”. De starter ud med 4 vine fra følgende distrikter:

  • Pauillac
  • St. Emilion
  • Pomerol
  • Médoc

Den billigste flaske koster 200£. svarende til ca 2000 danske kroner.

Hver af de 4 Michelin kokke blev tilknyttet hver deres chateau, hvor de har arbejdet på at producere en vin, som de ville lægge deres navn til. Dermed kommer kokkens navn også til at pryde flaskens titel.

Selve de 4 chateauer er ikke i forvejen kendt som store vingårde. Men er blevet vurderet til at kunne yde absolutte topvine, ved indskud af både kapital og ekspert viden, for at nå det fulde potentiale.  En lille note er, at de 4 chateuer og kokkes navne forbliver en hemmelig lidt endnu.

Vinene vil blive solgt af Hedonism Wines i Mayfair, England. Hvor du vil kunne købe et eksemplar af alle 4 vine for 990£, som er små 10.000 danske kroner. Den billigste kommer fra Médoc til 207£ flasken, og den dyreste fra Pauillac til 291£.

Første årgang bliver 2009, hvor der er blevet produceret 42.000 flasker. Og de vil også kommer ud i international handel, så måske vi kan være heldige at få en forhandler i Danmark.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.