Corbieres Castelmaure 2010

Corbieres Castelmaure 2010

I Juni 2011 smagte jeg 2009 udgaven af Corbieres Castelmaure. Så sjovt lige at læse sin gamle vurdering igennem og se hvad man syntes om den i sommeren 2011. Og det var jo ikke en dårlig oplevelse jeg var igennem der. Så jeg er faktisk temmelig spændt på at se, om jeg rammer det samme for årgang 2010, eller om min smags horizont er blevet udvidet med de mange smagninger og vurderinger der er blevet lavet siden dengang.

For min fornemmelse siger, at jeg har rykket mig et par trin op af stigen, for hvornår en vin er super god. Så lad komme igang.

Corbieres Castelmaure

Jeg kan ikke lade være med at tage et kig på deres hjemmeside. Men den kunne da vist godt trænge til en lille opdatering.

S.C.V. Castelmaure er placeret i det sydfranske Languedoc område. Languedoc er også navnet på en drue, dog ikke dem som er med i denne flaske. Det er også fra samme område, at Kim og jeg i sommers smagte Domaine de Villemajou, så det kunne også være interesant at se hvad man får ekstra for den dobbelte pris.

Prisen på denne flaske ligger normalt på 59,95 kr. Men ligesom sidste gang jeg købte denne, så fik jeg den igen til 2 for 100 kr. Mon det er et tilfælde?

Den behagelig oplevelse

Når man kigger på glasset, får man samme oplevelse om på 2009 udgaven. Medium til tykke gardiner, som sender løbere afsted mod glasset. Farven er mørk rød, med en svag gennemsigtighed.

Duften i 2010 udgaven er ikke nogen duft bombe. Men man kan da ane en anelse kirsebær i duften. Men den er faktisk ret svag.

Sammensætning er den samme som i 2009 udgaven:

  • 50% Carignan
  • 35% Grenache
  • 15% Syrah

I munden lander den dejlig blødt. Igen som sidst, midt på tungen med en blød syre.  En svag tone af kirsebær, dog en lidt lukket oplevelse. Giver man den masser af luft, kommer der også en snert af lidt chokolade. En smule peber giver den lidt fortjent modspil, i en ellers ganske blød vin. Peberet fortsætter i eftersmagen, som hænger fint ved, som også frigiver en anelse mint agtige toner, når den har trukket godt med ilt.

En ganske behagelig vin, som fint kan nydes til både mad og alene. Den er til den lidt lettere side, og dejlig blød. Ingen skræmmende taniner, kun silke bløde. Så igen flot vin til pengene..

Dobbelt op i pris

For at runde af, vil jeg lige sammenligne den med Domaine de Villemajou. For er den dobbelt så god når den nu koster dobbelt så meget.

Der er noget om snakken, men om den er helt dobbelt så god er nok ikke. Men man får bestemt mere for pengene, når man giver 105,- kr. for en flaske, i stedet for 2 for stort set samme pris. Jeg ville stadig foretrække at smage på Domaine de Villemajou. Men Corbieres Castelmaure gør det super skønt som en billig hverdags vin. En vin som ikke har de typiske hård og skarpe kanter, som vine fra 50 kr og ned af typisk har. Så stadig et godt køb for pengene.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.