Claudio Lenotti besøger Vejle – del 1

Vinoble Vejle fik en mulighed for at få selveste vinproducenten Claudio Lenotti fra Cantine Lenotti på besøg til en gennemgang af 10 af hans vine, som Vinoble har i deres sortiment. Dette resulterede i 20 gæster, der lyttede til hans historier, stillede spørgsmål om produktionsmetode og spurgte ind til hans smag.

Claudio Lenotti er en tredjedel af Cantine Lenotti, som bliver bestyret af Claudio Lenotti og hans forældre, Giancarlo og Marina. Firmaet startede i 1906 med at producere Bardolino Classico, og efterhånden som tiden gik, blev firmaet stor nok til at højne kvaliteten, hvorefter man valgte i 1968 at sælge vin af høj kvalitet til en fair pris. Siden da har vingården udvidet faciliteterne og moderniseret produktionen, så man i dag står med en moderne vinproduktion, der er på forkant med udviklingen.

Claudio og Kim

druerne.dk sendte Kim af sted til dette arrangement, idet Brian (som dog ville have elsket disse italienske vine) var taget på ferie. Han skulle måske have aflyst ferien, for det var en yderst spændende aften med flere overraskelser og dog dialog med producenten.

Vi har valgt at dele smagningen i to, og i dette  indlæg vil du blive overbevist om at Lenotti helt bestemt producerer konkurrencedygtige vine i både hvid og rød.

Smageprogrammet bestod af:

2011 Colle dei Tigli

Første glas vin er denne entry level hvidvin er en ægte kvinde-pleaser. En vin lavet på Cortese og Garganega, der er to lokale druer fra området nær Gardasøen. Med en klar letgylden farve og duft af søde æbler, hø og asparges og en let syrlighed. Den er letdrikkelig og meget behagelig. Er du meget rutineret vinnyder, der gerne vil udfordres, mangler denne syre for at opveje sødmen. Der er 10-11 g restsukker, hvilket er en forholdsvis høj andel.

Pris: 65 kr
Karakter: 4/10

2011 Soave Classico Capocolle

Anden og sidste hvidvin er mere udfordrende, og indeholder “kun” 6,5 g restsukker. Meget normal mængde i forhold til andre hvidvine, men i forhold til forrige vin, er det meget mindre. Det er også meget tydeligt i både duft og smag. Farven er lidt mere klar, mindre sødme i duft og smag, god andel af mineralitet og mere syre end den forrige. Den er rigtig god til mad, hvilket også var Claudios anbefaling.

Pris: 72 kr
Karakter: 5/10

Det blev lystigt stillet gode spørgsmål, som Claudio brugte lang tid på at besvare. Nogle gange rigtig, rigtig lang tid. 🙂

2011 Rosso Passo

Vi starter på rækken af rødvine med denne nemme Rosso Passo. Det var også den første jeg smagte fra Cantine Lenotti for flere år siden. Jeg kan huske at vinen den gang var på tilbud til 65 kr, så prisen har ikke rykket sig, hvilket er meget positivt for dig som forbruger. Vinen er lys, let og tynd med mørk duft af karamel og ingefær. En god startervin og nem at servere som terrassevin. Den er lavet på 50% Merlot og 50% Sangiovese, der jo er Italiens nationaldrue.

Pris: 65 kr
Karakter: 4/10

2010 Capomastro

Vi stiger lidt i pris og det kan også smages. Denne Capomastro byder på en mørkere kerne end Rosso Passo, en flot og elegant farve med en lidt cremet duft af mandel og fedme. Den er lavet på  50% Corvina og 50% Rebo (en krydsning mellem druen Marzemino og Merlot). Den smager mere af frugt end den tidligere vin, og mineraliteten minder om granit. Syren og sødmen er godt i balance, og vinen virker meget kompetent. Nyd vinen en aften i sofaen eller lænestolen, og den bliver drukket hurtigere end du aner.

Pris: 88 kr
Karakter: 5/10

2009 Bardolino Superiore Le Olle

Denne mørke vin har Cantine Lenotti produceret igennem 16 år, og den bliver mødt med positive omtale rundt om bordene. Der er tydelige mørke bær i både duft og smag. Den har alle kvaliteter for at være en “kødvin”; mørk og elegant smag af bær, lakrids og svesker.

Pris: 119 kr
Karakter:6/10 – godt køb!

Du er nu blevet præsenteret for Lenottis 5 konkurrencedygtige vine. Jeg blev lidt overrasket over hvor meget italiensk smag og finesse du får for få kroner, og hvis du køber Lenottis vin i en vinforretning, vil du samtidig komme hjem med den rigtige type. I næste indlæg begynder vi at smage de rigtig sjove vin, der overrasker en helt del. Så glæd dig til både Veneto-vin, Ripasso og Amarone!

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Pinot Noir

Pinot Noir vinaften med topvinen Clos de Vougeot

I vores lille vinklub med ni medlemmer var det blevet min tur til at afholde …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.