Børn fra 6 år skal oplæres om vin i Bordeaux

BordeauxBordeaux Wine Bureau (CIVB) har startet et undervisnings program op kaldet “La Gironde Verte” (Gironde Grøn). Det er skabt med børneskolen i Frankrig. Skolerne kan derigennem ansøge om at komme på besøg på de lokale vingårde.

Med på besøget bliver børnene udstyret med en bog (Min vin arbejdsbog), som skal hjælpe børnene med at lære om forstå årets gang på vingården. Samt viden om druernes udvikling, og opleve deres smage. Det bliver også udstyret med spørgsmål, som de kan stille vinmageren på gården.

Der er også skabt en vinbog specielt til lærere, vinmagere og borgmestrene, hvor undervisnings hvor deres roller beskrives, med guidelines for hvordan de kan agere.

Undervisningen er målrettet for elever mellem 6 og 10 år. Og er skabt for at tilstræbe at børnene får viden om udvikligen af Gironde området og hvad vinen har betydet for området. Både hvad angår det økonomiske men også miljøets påvirkning, og for at skabe en forståelse for vinens histore og udvikling for området.

Projektet bliver ikke markedsført overfor skolerne, men skolerne må selv skabe kontakten til Bordeaux Wine Bureau, som også har finansieret projektet fuldt ud.

Kilde: Decanter

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.