Lidl opgraderer deres niveau i England

LidlLidl har opgraderet deres vinafdeling i deres butikker i England. De har sat sig for at sikre vine af høj kvalitet i deres butikker. Og for at gør det, har de indgået aftale med 4 Master of Wine eksperter, samt satset 1 million £ på at præsentere deres første række af fantastiske vine i butikkerne.

Vinene til deres “premium”-hylde udvælges af:

De smager og vægter vinene efter en skala på 100 point. Og har i første omgang udvalgt 19 vine, som kommer på hylderne fra d. 27 september. Pengene er gået til at opdatere vinafdelingen i Lidl’s mange butikker.

Lidl i Danmark

Både Kim og jeg har prøvet Lidl Danmarks vine. Og det har været uden den store succes. Deres vine har virkelig været på discountniveau og med lav kvalitet af deres vine. Derfor kunne det være skønt med en lignende opdatering af Lidl’s butikker i Danmark. Sådan at vi kunne få forhøjet deres vinafdeling med bedre vine. For det må være muligt for selv et lavprisvarehus.

Læs mere om nyheden om Lidl’s opgradering her:

http://www.decanter.com/news/wine-news/530474/lidl-enlists-mws-for-premium-list

Supermarkedernes niveau

Generelt syntes supermarkederne at ligge et niveau under vinforhandlere. Man får klart mere vin for pengene hos en vinforhandler. Dette skyldes formentlig at forretninger som Lidl, Coop og Dansk Supermarked er nødt til at vælge de producenter, som kan levere super store partier af en vin. Mens vinforhandlerne kan gå efter de mindre producenter, hvor kvalitet tit er mere i højsædet end at levere en vis mængde flasker.

Men det er skønt at se at Lidl har indset, at deres vine ikke blandt de bedste og gerne vil satse på bedre vine til deres kunder. Jeg har i den lokale Super Brugsen set et lignende tiltag. Dog er det her vinmanden selv, der har oprettet en sektion i vinafdelingen, hvor han samler de vine han mener stikker ud med bedre kvalitet og  mere værdi for pengene.

Men hvor køber du dine bedste vine? Og hvor for du den bedste rådgivning?

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Vinoli

Amerikansk vin fra Vinoli – #3: 2013 Discoveries Cabernet Sauvignon

3. og sidste amerikanske vin fra Vinolis Vinbox. Jeg kigger på både vinens test og Vinbox samt om vinabonnement er en god ide.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.