En billig Domaine Venot Bourgogne skuffer på trods af prisen

DomaineVenot1Som altid når weekenden nærmer sig, skal fredagen fejres med lidt god mad og en flaske vin. Jeg er lidt hooked på det franske i øjeblikket, så jeg hev lige hurtigt den billigste franske flaske frem.

Det er en Domaine Venot Bourgogne, og baseret på 100% Pinor Noir. Det er fra Bourgogne at store vine som Beaujolais og Chablis hører hjemme.

Men her har vi tale om en flaske til den nette sum af 40 kr., hentet fra Poetzsch i et svagt øjeblik. En satsning, hvor jeg før har været heldig på en sådan satsning. Selvom jeg dog godt ved at chancen er lille, for at finde vinder i det prisleje.

Er det rose?

Nærbillede af farven. Er det rose eller rødvin?

Nok er en Pinot Noir, og isærdeleshed en europæisk Pinot Noir ikke kendt for at være den mest dyb røde vin. Men da jeg skænker det første glas op, så bliver jeg vitterlig i tvivl om det rent faktisk er en rose jeg har i hænderne. For den er nærmest hel lyserød og gennemsigtig.

Ligeså tyndt som vinen ser ud.. ja lige så tynd er duften også. En snert af frugt spores, og fornemmer en syrlig vin. Den virker også tynd, når man slynger den runt i glasset og ser gardinerne løbe retur stor hastighed.

Så jeg tænker straks, om den overhovedet er hver at drikke.

Overraskelsen udebliver, men…

Jeg undersøger straks det glas jeg hældte direkte op fra flasken. Og den er noget tynd og lukket. Nu vel.. Pinot Noir er jo ikke den kraftigste drue, men kan nu give nogle fantastiske oplevelser af den mere elegante af slagsen. Jeg beslutter derfor hurtigt at hive den igennem vinilteren, hvor den med sin store overflade for lov at trække en 30-40 minutter, inden maden er klar.

Det hjælper da heldigvis lidt på det. Den lander på tungen, hvor frugtsyren viser sig. Men ikke nogen voldsom spændende oplevelse. Hvis ikke det var for en ganske fin tannin, så kunne man servere den for børnene som rød saftevand. Den smager lidt som fortyndet solbær og kirsebær saft. Inden den slutter en anelse bitter eftersmag, som igen hiver billedet lidt ned.

Men det er jo hvad man kan forvente af en vin til kun 40 kr. Men det var jo også en sastsning. Og pinot noir i den prisklasse er sjælden hver at komme efter. Så nu ser jeg frem til noget bedre oplevelse med en ny indkøbt flaske fra Vinoble.

Domaine Venot Bourgogne lever op til sin pris, men giver absolut ikke mere end det. Den skal sættes til let mad, og kan ikke anbefales at bruges til at spæde sovsen lidt ekstra op. Alene kommer man nemt til at kigge på dens mangler.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

2 Kommentarer

 1. Hej.

  Nu er jeg ikke den store vinekspert, men jeg har købt selvsamme vin i fleggaard flere gange, og må desværre konstatere at de ikke forhandler denne dejlige vin mere.

  Jeg forstår absolut ikke dine kommentarer omkring denne vin, for det første var farven på vinen meget mørkere end en rosé vin, og må sige at hvis ikke du kan kende forskel på farven på en flaske rosé og farven på denne vin fra pinot noir, så vil jeg godt nok sætte spørgsmålstegn ved dig som vinkender. Jeg vil ikke kalde den mørkerød, men den var dog så mørk at man ikke kunne kigge igennem glasset.

  Og så vil jeg også tillade mig at kalde dig for en vinsnop, for der findes mange flasker vin til ca. 40kr flasken som smager rigtig godt, og har da hørt vinkendere i godaften Danmark der siger det samme.

  Mvh Ole

  • Kim Nymann Christensen

   Hej Ole

   Tak for din kommentar og dine malende ord.

   Jeg kan ikke svare konkret på vinens farve og egenskaber, idet Brian anmeldte vinen. Men jeg vil godt tillade mig at kommen med en kommentar om dit sidste afsnit.

   Jeg tror du misforstår ham; han skriver at vinen næsten er sin pris værd, men han kritiserer ikke vin til 40 kr – han kritiserer Bourgognevin til 40 kr. Du kan finde ganske okay vin til den pris – bare ikke fra Bourgogne. Og det er en kendsgerning. Som tommerfingerregel skal du bruge ca. 200 kr på en Bourgogne lavet på pinot noir. Meget under den pris smager ikke som en “rigtig” Bourgogne.

   At Godmorgen Danmark roser vin til 40 kr kan bevidne om to ting: Enten har Malene Smidt Hertz fundet et scoop til den pris, eller også er hun blevet købt af forhandleren/importøren til at rose vinen. Det er så op til dig som forbruger at tage stilling. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.