Domaine de Villemajou 2008, Corbières

Jeg var på jagt til en vin, til poker smagning i vinklubben, da jeg fandt vejen forbi Vinspecialisten vin i Horsens. Her fik jeg præsenteret en masse spændende vine. Egentlig gik jagten på en oversøisk vin, men eftersom min interesse for Franske vine er godt på vej op, så måtte jeg også lige se om der en spændende flaske i den samling der skulle med hjem.

Domaine de Villemajou

Vinhandleren gav mig en fin fortælling om Gérard Bertrand som er vinmageren bag denne flaske. Gérard Bertrand er en kendt fransk rugby spiller. Men siden han i 1992 overtog sin fars vingård, er han siden blevet mere kendt for sin rolle i vin industrien end som rubgy spiller.

Han har kæmpet sin vej frem i Sydfrankrig, på samme måde som Guigal gjorde i Rhône. Gérard ville højne standard for de vine der produceres, og har haft så stor succes med det, at der er indgået partnerskaber med 40 lokale producenter i Corbiéres, Minervois og Languedoc. Hvor han også har udvidet med flere vinmarker i disse områder, så han nu råder over 280 ha.

Domaine de Villemajou er samling vinmarker på 90 ha, som ligger på en sydøstvendte skråninger. Bunden består næsten kun af ler, dækket af et stenlag. Og det er en god blanding da stenene hiver varmen til sig om dagen, og frigiver den om natten.

Og så til selve vinen

Kim og frue var på besøg, efter vi sammen havde været en tur i Legoland. Så på køl med flasken og et par timer senere måtte den så frem.

Flasken ser promonent ud med guldtryk, der ellers præges af det man kan kalde en klassisk Fransk opbygning af etiketten. Billedet af gården over navnet, og ellers de få fakta om gården, området og vinen.

Farven i glasset intens mørk rød. Den afsætter flotte saftige gardiner på glasset sider, når man slynger den let rundt, for at frigive duften.

Duften er super indbydene og semi kraftig. Jeg bliver nærmest suget ned glasset hvor egetræ duften blandes med duft af svesker og vanilje, samt blommer i madeira.

Blommer i Madeira følger ligeledes med i smagen. Den lander fantatisk blødt i munden, hvor man frugtsyren trænger flot igennem på en fløjlsblød måde. Den har en krydret kant, som passer godt til smagen af svesker og vanilje som viser sig munden. Eftersmagen hænger flot længe ved, og gør man allerede kigger glasset for at tage næste snus og mundfuld.

Så må vist hellere se om de har et par flasker tilbage når jeg kommer forbi Vinspecialisten næste gang.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.