Brunello på tilbud

En dag i august måned var jeg forbi en forretning, der havde sat en masse flasker ned for at gøre plads til nye årgange. Jeg faldt over en Brunello fra 2006 til 149 kr. Brunello er en lækker flaske vin, og hvis den er på tilbud til under 150 kr, er det for dumt at gå forbi uden at kigge nærmere på flasken. Jeg fik at vide, at denne falske var en lækker blød og moden Brunello, og til prisen kunne jeg ikke gøre andet end at tage den sidste flaske med hjem.

Husk at dekantere

Efter at stået en lille times tid efter dekantering, tager jeg hul på vinen. Den er jo 6 år gammel, og det ses i kanten, som har en brunlig nuance. Et begyndende tegn på at være moden (altså for gemmevine). Kernen er stadig rød, og med den tynde konsistens minder den om en klassisk Brunello med lette gardiner. Men igen… Brunello kan kun laves på én måde: Af 100% Sangiovese og lagret på fad.

%%wppa%% %%slideonly=3%% %%size=auto%% %%align=center%%

Duften er klar og ren med tydelige aromaer fra ristede kaffebønner, lidt vanilje, hindbær, peber og røg. Smagen er syreindholdigt med bløde tanniner og en dejlig afrundet Sangiovese-smag. Der er moden og perfekt til rødt kød, som den også blev serveret til.

Reglerne

Brunello di Montalcino er toscansk vin, når det er bedst. Der er en del regler, når vin snakker Brunello. Den må kun produceres i kommunen Montalcino og af 100% Sangiovese af typen Grosso, der er en variant af Sangiovese-druen. Desuden skal den lagre i mindst 2 år på fade og mindst 4 år i alt. Det giver en flot og intens smag med en flot duft af både frugt, sødme, krydderier og sprødhed. En Brunello er en rigtig kødvin, hvor den er perfekt til rødt kød.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.