Besøg din vinforretning

Hvornår har du sidst besøgt din foretrukne vinforretning med henblik på at snakke med personalet? Kunne det ikke være fedt at trække en time eller to ud af kalenderen for at slappe af i selskab med andre vininteresserede og smage noget godt vin, som din vinhandler kan og vil stå inde for? Hvis det oven i købet er gratis, koster det kun den tid, du bruger på det. Hvis du tilmed kommer hjem med en god oplevelse, er det bestemt kun en fordel.

Jeg gjorde lige præcis dette ved Vejle by Night den 31. august. De fleste forretninger i gågaderne og i centrene holdt åbent til kl. 22. Jeg tog med fruen til Vejle for at kigge lidt og opleve stemningen. I nyhedsbrevet fra Vinoble, som jeg modtog nogle dage inden, reklamerede forretningen for smagning af vin, chokolade og snacks.

Der blev serveret flere forskellige slags vin fra flere lande og i flere prisklasser. Både mousserende vin, hvidvin og rødvin. Dertil blev der serveret chokolade, pølse, saltmandler og andet snack, der passer godt til vin og stemningen.

Vi kom ind ved 18-tiden, og der var forvildet sig 6-8 personer ind i butikken, som stod og snakkede. Folk var i godt humør, og vi kiggede lidt rundt mens vi smagte på smagsprøverne. Vi smagte selvfølgelig på alle vinene, og jeg vil ikke komme ind på, hvilke jeg bedst kunne lide. I stedet synes jeg, at det er vigtigt at fokusere på den gode stemning og det brede spektrum af vine, der blev serveret.

Vi gik derfra efter ca. 40 minutter – dog uden at købe noget, for vi havde dagen inden købt en flaske Marqués de Murrieta.

Hvad vil jeg med denne artikel?

Det er ikke en reklame for en bestemt vinforretning. At det lige blev Vinoble Vejle er mere eller mindre tilfældigt, eftersom vi skulle til Vejle i forbindelse med Vejle by Night. Var vi taget til Horsens, havde vi nok valgt en af den bys vinforretninger, hvis de tilbød smagsprøver. Jeg har lagt mærke til hvor mange handlende folk i supermarkederne, der stormer hen til smagsprøverne i vinafdelingen for at smage vin. Jeg vil godt indrømme, at jeg også plejer at smage, når jeg nu handler i forretningen. Men nu hvor en (eller flere) vinforretninger holder længe åbent for at servere gratis vin, og du samtidig kan snakke med indehaveren om alt muligt, hvorfor så ikke gøre brug af tilbudet? Det er synd at folk ikke bruger muligheden, for hvor Føtex og Bilka mange gange har smagsprøver på tilbudsvine, så har vinforretningerne smagsprøve på både billig og dyr vin.

Jeg håber at næste gang du ser eller hører om, at en vinforretning holder åbent for smagsprøver, at du vil bruge lidt af din tid til at besøge en af vinforretningerne. Du vil få en god dialog med andre vininteresserede samtidig med at du smager god vin og lækker snack. Du kommer derfor hjem med en god oplevelse, som du kan tænke tilbage på.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Pinot Noir

Pinot Noir vinaften med topvinen Clos de Vougeot

I vores lille vinklub med ni medlemmer var det blevet min tur til at afholde …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.