Beaujolais ramt af dårlig høst

BeajolaisNouveau2004Høsten er nu i fuld gang i Beaujolais regionen, og vil vare ind i starten af oktober før de sidste drueklaser er i hus. Men desværre vurderes høsten allerede nu til at være helt ned på 50% af normalen.

Det forventes at der i år kun produceres lige over 400.000 hektoliter vin for årgangen 2012. Mod over det dobbelte sidste år (852.512 hektoliter).

Den laves høst skyldes en hård start i februar, hvor området var ramt af hård frost, som skadede de gamle vinstokke. Og fra april til august var der kraftige haglbyger, som ødelagde hele vinmarker. Siden har regnen også haft sin del af skylden, ved at sløve udviklingen af de tilbageværende druer.

Prisen stiger

I 2010 blev der produceret hele 35 millioner flasker. Af disse blev 15,5 millioner flasker eksporteret fra Frankrig, mens resten blev solgt internt i Frankrig til butikker, barer og restaurenter. Faktisk tog Paris hele 1,3 millioner af disse flasker.

En plus ved årets høst er dog, at de mindre druer giver en mere koncentreret smag, og dermed en bedre kvalitet. Og dette faktum vurderes til at presse prisen på Beaujolais vine op med ca. 10%. Men producenterne vil dog lidt under en mindre indtjening for 2012 årgangen.

Den næste årgang der kommer Beaujolais, kommer på gaden d. 3 torsdag i November, ført frem af en massiv marketings kampagne i Frankrig.

Kilde: http://www.reuters.com/article/2012/09/26/france-wine-beaujolais-idUSL5E8KQ4NJ20120926

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.