Home » Anmeldelser af vin » Backsberg Pumphouse Shiraz er en intens oplevelse

Backsberg Pumphouse Shiraz er en intens oplevelse

Backsberg Pumphouse Shiraz 2007Så blev det fredag igen. En fredag kalder på en flaske vin, for at fejre at weekenden er ankommet. Denne gang bevæger jeg mig en tur til Sydafrika. hvor jeg har fundet en flaske fra Backsberg Estate Cellars og deres Backsberg Pumphouse Shiraz. De har netop frigivet 2008 udgaven på deres hjemmeside. Dog er det 2007 udgaven jeg har i hænderne i aften. Den er hentet hjem fra Glad for vin for 135 kr i juni måned i år. Men nu måtte jeg smage den.

Dejlige okse bøfferJeg skriv på twitter at det var aftenens vin. Og kort efter, så fandt Backsberg min besked og svarede retur. Hyggeligt lige at få en kort twitter snak med producenten. Og fruen havde været en tur hos slagteren og fundet et par super lækre bøffer, som sammen med skønt tilbehør blev tilberedt.

Backsberg Pumphouse Shiraz

Af med folien og proptrækkeren i, og op med proppen. Og hvilken duft der hurtigt breder sig fra flaskens top. Så den må op i glasset. Duften er kraftig fransk egetræs lagring, med en dyb tone af vanilje.  Samt lidt undertoner af ristet kaffe. En duft der viser tænder, men samtidig virker tillokkende for dem som kan lide bamsevin.

Proppen på Backsberg Pumphouse Shiraz

Det er tydeligt at der er tale om en sydafrikansk shiraz. Smagen fylder munden med det samme, og den bliver hængende. Der er tale om en klar bamsevin. Pumphouse Shiraz har skruet helt op for smags styrken. Kirsebær og kaffe brager igennem, mens en krydret tone af peber lægger sig kinden. Vanilje og garvesyre fra lagringen på franske egefade lægger sig fint i baggrunden og træder først rigtig i karakter i eftersmagen, som holder ved rigtig længe.

En god del sydafrikanske shiraz vine, henter også toner af brændte dæk. Men her holder den sig på med eftersmag af kaffe og røg. Hvilket giver en flot finish på Backsberg’s Pumphouse Shiraz.

Det skal siges, at før man kan lide denne vin. Så skal man være til kraftige vine, af den mere ekstreme karakter. For den sparker virkelig. Den gjorde det rigtig godt til dagens menu af oksebøf, hasselbagte kartofler og rødvinsovs. Den faldt fint ind som den ekstra oplevelse, uden at overdøve. Og den gør sig faktisk bedst til maden. For alene bliver dens udtryk meget intens.

Backbergs Pumphouse Shiraz i glasset

Du kan læse mere om Backsberg her:

Husk at du også altid kan følge druerne på:

About Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.

Check Also

Casal de Ventozela Loureiro

Casal de Ventozela Loureiro fra Vinimondo

Vinimondo har sendt to flasker fra Portugal, hvor jeg tidligere har anmeldt den lyserøde Casal …

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.