Så blev det fredag igen. En fredag kalder på en flaske vin, for at fejre at weekenden er ankommet. Denne gang bevæger jeg mig en tur til Sydafrika. hvor jeg har fundet en flaske fra Backsberg Estate Cellars og deres Backsberg Pumphouse Shiraz. De har netop frigivet 2008 udgaven på deres hjemmeside. Dog er det 2007 udgaven jeg har i hænderne i aften. Den er hentet hjem fra Glad for vin for 135 kr i juni måned i år. Men nu måtte jeg smage den.
Jeg skriv på twitter at det var aftenens vin. Og kort efter, så fandt Backsberg min besked og svarede retur. Hyggeligt lige at få en kort twitter snak med producenten. Og fruen havde været en tur hos slagteren og fundet et par super lækre bøffer, som sammen med skønt tilbehør blev tilberedt.
Backsberg Pumphouse Shiraz
Af med folien og proptrækkeren i, og op med proppen. Og hvilken duft der hurtigt breder sig fra flaskens top. Så den må op i glasset. Duften er kraftig fransk egetræs lagring, med en dyb tone af vanilje. Samt lidt undertoner af ristet kaffe. En duft der viser tænder, men samtidig virker tillokkende for dem som kan lide bamsevin.
Det er tydeligt at der er tale om en sydafrikansk shiraz. Smagen fylder munden med det samme, og den bliver hængende. Der er tale om en klar bamsevin. Pumphouse Shiraz har skruet helt op for smags styrken. Kirsebær og kaffe brager igennem, mens en krydret tone af peber lægger sig kinden. Vanilje og garvesyre fra lagringen på franske egefade lægger sig fint i baggrunden og træder først rigtig i karakter i eftersmagen, som holder ved rigtig længe.
En god del sydafrikanske shiraz vine, henter også toner af brændte dæk. Men her holder den sig på med eftersmag af kaffe og røg. Hvilket giver en flot finish på Backsberg’s Pumphouse Shiraz.
Det skal siges, at før man kan lide denne vin. Så skal man være til kraftige vine, af den mere ekstreme karakter. For den sparker virkelig. Den gjorde det rigtig godt til dagens menu af oksebøf, hasselbagte kartofler og rødvinsovs. Den faldt fint ind som den ekstra oplevelse, uden at overdøve. Og den gør sig faktisk bedst til maden. For alene bliver dens udtryk meget intens.
Du kan læse mere om Backsberg her:
Husk at du også altid kan følge druerne på: