Total lækker Pinot fra 1884

Ja, overskriften hentyder ikke til vinens alder, men mere navnet på vinen. Jeg har tidligere anmeldt en 1884 Lote Unico, som fik en pæn karakter fra vores gamle skala. Jeg var meget glad for vinen, som bl.a. fik disse ord med på vejen:

Den er god til mad men endnu bedre uden. Hvis du skal have en vin, som skal imponere dine gæster ved første slurk, som du købe denne.

Og

Den er dejlig tør og med en afdæmpet sødme, som du ikke umiddelbart lægger mærke til. Der er overhovedet ingen bitterhed i eftersmagen, og med et perfekt niveau af tanniner giver den en optimal smagsoplevelse.

Denne gang smager jeg på Pinot Noir, som normalt i Europa ligger i en helt anden boldgade. Her er ikke tegn på bamsevin, frugtbombe eller typisk oversøisk vin. Selv om Pinot Noir i Argentina har mere kraft end fra Frankrig, så er den mere sofistikeret.

Har tidligere anmeldt 1884 Lote Unico

Vinoble Vejle har bedt mig anmelde denne argentinske rødvin, som er på tilbud til 79 kr. Jeg var inde i butikken for et stykke tid siden, hvor jeg blev budt på denne vin, og jeg var solgt på stedet. Derfor blev jeg bedt om at komme med en anmeldelse i anledning af tilbudsprisen.

Jeg vil ikke gentage mig mht. producenten og historien, så hvis ikke du kan huske min anmeldelse af 1884 Lote Unico, så synes jeg, at du skal bruge fem minutter på at læse min artikel igennem.  Jeg vil i stedet gå direkte til vinen og se hvordan den tager sig ud.

Synsmæssigt er den en anelse mere mørk end en typisk fransk Pinot Noir, men den har stadig den lyse, røde farve, som for nogen kan virke lidt tynd. Duften har de rigtige kvaliteter som jord, mineralitet og frugt. Umiddelbart virker den ikke dyb, men en god og behagelig duft beretter om en mere pleaservin. En god Pinot Noir plejer at koster flere hundrede kroner, så til 79 kr virker den allerede ganske fornuftig.

God, behagelig og lækker

Smagen virker bestemt med potentiale. En god ligefrem smag af jord, røg, frugt. En kompakt og let smag med de typiske Pinot Noir-kvaliteter. Ikke specielt sofistikeret, men en god smag, der bare behager. Den har både frugtsyre og garvesyre, der harmonerer godt sammen.

Rigtig lækker snack til vin. Købes bl.a. i Vinoble.

Jeg har selvfølgelig købt en kasse, og jeg forærede en flaske til nogle venner, der skulle holde 35 års fødselsdag. De er ikke vinkendere, men nyder en flaske i ny og næ. Jeg har fået at vide, at denne flaske er noget af det bedste, de nogensinde har smagt. Og jeg vil give dem ret. Skal jeg have en oversøisk såkaldt pleaser, er denne min favorit. God, behagelig og lækker. Så enkelt kan vinen beskrives.

Sammen med denne lækre snack passer vinen til en rigtig hyggestund.

Butikken har stadig nogle kasser tilbage af tilbudet, men du skal skynde dig, hvis du skal have den til 79 kr. Det er en eftertragtet vin.

Tak til Vinoble Vejle for at levere 1884 Reservado Pinot Noir.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.