Rosé fra foden af bjergene

Fra Spaniens nordøstlige del kommer denne rosévin fra området Somontano, der betyder “ved foden af bjergene”. Bjergene er Pyrenæerne, hvorved vinmarkerne ligger som små lodder i et klippefyldt landskab, hvor vidderne aldrig er ret store. I dette område ligger den lille vingård Inés de Monclús – en lille og beskeden vingård, som startede i 1980, hvor Mercedes Inés de Monclús mente, at de franske druer ville tilføre noget unikt ved blanding med spanske lokale druer.

Målet er – og har altid været – for Inés de Monclús, at producere friskhed, aroma og stor drikkeglæde i vinene. Dette er også gældende for rosévinene, som er produceret af Tempranillo- og Cabernet Sauvignondruer. Blander man disse druer i en rødvin, får man normalt en intens og mørk vin, men idet drueskallerne tages fra mosten efter kort tid, får man denne lyse rosévin.

Design og indtryk lever op til forventnignerne

Selve designet af flasken er enkel og ligetil. Gennemsigtig flaske (for at se farven) med rødt skruelåg og hvid label med røde blomster.

Farven er lysrød, meget klar og en smule vandet. Meget gennemsigtig og virker ung. Nu er en rosévin normalt ikke en falske man gemmer i mange år, for der er meget terrassevin over en sådan type. Den indbyder til hygge, afslapning og sol. Og sådan smager den også.

Dufter tydeligt af blomstereng og parfumerede blomster. Alligevel anes druernes saft og kraft på en blød måde. Duften er samlet set ganske blød, men ikke helt afrundet og balanceret. Der er fint med syre i smagen, og selv med små prikkende fornemmelser i ganen, så er den indbydende og frisk. Den efterlader ikke dybe indtryk, men som Mercedes Inés de Monclús mente, så smages både den spanske kraft og den franske finesse. Fint forenet og pænt balanceret i smagen – duften mangler lige det sidste for at afslutte på samme måde.

Den smager fortrinlig til frisk frugt med både sødme og friskhed, og kan også sagtens drikkes alene. Men efter nogle glas alene virker det som om, at der mangler noget for at gøre oplevelsen rigtig lækker. Så min anbefaling er at servere den med frisk frugt.

Inés de Monclús Rosado er prissat lige under 50 kr, hvilket er en meget fornuftig pris. Jeg vurderer den til samme pris.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Brian Haahr-Nielsen

    Den oplevelse minder lidt om den jeg havde forleden med en rose på Shiraz, som dog kom skævt ud. Men det kan du læse i et kommende indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.