La Mascota fra Santa Ana

La Mascota

Santa Ana er Argentinas 5. største vinhus. Og de tilbyder en lang række vine i deres sortiment. I Danmark er det Coop som som importerer en række af deres vine.

Mascota er døbt efter grundlægeren af Santa Ana og skulle være en publikums hyldestvin til grundlægeren. Vinen er skabt på Cabernet Sauvignon og er landet i min samling som en gave til min kone, som overlod den venligt til mig. Nu var tiden så kommet til, at den kom frem på terrassen til dagens dejlige mad fra grillen.

La Mascota 2007

Farven har en flot mørk varm rød farve, som dog er en anelse mat i overfladen. Mellemstore gardiner der afsætter farve på glasset sider, når man slynger vinen rundt.

Duften er meget fadpræget. Som skyldes at den er lagret på amerikanske og franske egefade i 15 måneder.

Smagen er semi kraftig, og lander blødt på tungen. Det er solbær og måske lidt mørk chokolade der gemmer sig i bagkanten, og skjules af en let krydret kant af peber. Frugt syren er ganske passende, mens tannin i eftersmagen forsvinder. Dette er med til at gøre den til det vi kalder en pleaser.

En pleaser er vin som er nem at drikke, uden at gøre nogen større væsen af sig. Og det er lidt den fornemmelse jeg sidder med her. Ikke nogen desideret dårlig vin, blot en som bliver lidt anonym i sin fremstillen. Jeg savner at blive udfordret lidt mere.

Prisen

Men nu smagte jeg også på den, uden at kende prisen. Mit bud ville være en vin til omkring 50 kr. Så derfor også lidt skuffende at se den er solgt for en pris på 89,. kr. hos Coops butikker. Dog kan man tit finde den på tilbud til 2 flasker for 100 eller som fx. på Coop’s webshop 6 fl. for 330.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.