En ny årgang Cutaja Nero d’Avola fra Sicilien

Jeg beklager billedernes lidt dårlige kvalitet, da mit kamera har drillet.

Det har været en hård uge på jobbet, der har budt på en masse spændende oplevelser og ekstra arbejde. Så det er med glæde at weekenden endnu gang står åben. Det betyder også at jeg med samme fandt en flaske frem fra reolen til at fejre weekendens start.

Jeg har tidligere anmeldt en flaske Cutaja Nero d’Avola fra Cutaja for lidt over et år siden. Og selvom den trak op på min vurdering af Nero d’Avola druen, så var der alligevel et stykke til toppen. Vi har siden dog skiftet vurderings system, til at følge Robert Parkers point system. Og flasken er en 2009’er. Altså et par yngre end den tidligere.

Det ydre er ændret

Der er sket lidt med selve flasken fra 2007 udgaven. Cutaja årgang 2007 kom i en  bourgogneflaske, nu kommer 2009 udgaven i en klassisk bordeauxflaske. Også etiketten har fået en mindre redesign, så den passer bedre til flaske typen.

Sådan er Cutaja Nero d’Avola

Det første glas afslører en flot dyb og opslugende mørk rød vin. Som giver et kraftig udtryk i glasset med pæne gardiner som hænger læge på glassets sider, og stille toner ud.

Næsen bliver bestemt ikke skuffet, når man slynger vinen godt rundt i glasset og frigiver alle nuancer.  Intens blanding af frisk skovbund og fadlagringens fingeraftryk af egetræ. En duft der gør, at man virkelig for lyst til også at smage på hvad denne Nero d’Avola drue kan byde på.

Duft og smag bindes flot sammen. Den fylder munden med en tæt og moderat kraftfuld palette af toner som blommer, kirsebær og lakrids. Kanterne er fint krydere med sort peber, som bærer flot oppe at det høje frugtsyre niveau.

Kraften i smagen holder fint ved i eftersmagen, som holder flot længe, inden den klinger roligt af. Og netop den letter kraftige smagoplevelse, gør det super godt. Cutaja efterlader et flot indtryk for en vin til 100 k r.

Er den bedre en 2007?

Jeg syntes at det her har ramt en bedre årgang. Og den vil sagtens kunne tåle at ligge et par år, men så skal den også drikkes. Faktisk så sætter jeg den til en 10’ere mere men koster hos Toscavini i dag, hvilket gør den til en ganske fornuftigt køb.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.