Hvilke vinblogs er værd at læse?

VinblogJeg elsker at læse om vin, andres meninger og opleleser med vin, nyheder inden for vin – ja, stort set alt om vin. Men idet jeg ikke arbejder med vin til dagligt, så har jeg ikke ubegrænset tid til følge med overalt. Derfor vælger jeg de ting ud, så jeg kan få mest ud af min tid. Det samme gør du selvfølgelig. Enten læser du om vin – f.eks. her på Druerne – når du skal bruge en anmeldelse og andre facts, der har afgørende betydning for dit valg af vin. Ellers også følger du diverse blogs, for at blive oplyst og underholdt.

Hvis du hører til sidstnævnt, tænker du sikkert i ny og næ, om der findes andre blogs, der har en anden tankegang eller måske blot passer bedre til dig. Nu skal det ikke være en hemmelighed, at jeg primært følger med i europæiske blogs. Men nogle enkelte amerikanske er da sneget ind på min liste. Jeg kender jo ikke til alle de gode blogs i det store burgerland, og en gang imellem er det sundt at finde frem til, hvilke blogs andre vininteresserede følger.

I går kom det frem, hvilke blogs og skribenter, der er nomineret til Wine Blog Awards 2012 i USA. Jeg følger selv nogle enkelte af dem, men jeg må indrømme, at 1winedude.com er den bedste af dem, jeg fast følger. Jeg har ikke tænkt mig at stemme, idet jeg ikke kender nok til de andre finalister, men jeg følger selvfølgelig konkurrencen for at se resultatet.

Hvilke vinblogs følger du?

Det fik mig til at tænke på, hvilke (danske) blogs du som læser følger.  Du har måske nogle favoritblogs, som du hellere end gerne vil fortælle os andre om? Så vi kan starte en diskussion – og måske blive oplyst. Jeg vil gerne starte ud med nogle af dem, jeg jævnligt besøger:

Vinkreutzer – Frederik sætter ord på holdninger, indtryk og tanker inden for vinens verden. Mange artikler byder på en diskussion, og hans indlæg har som regel en god historie.

Vinisten – en lidt mere intern vinblog. Selv om Simon (og resten af hans vinklubs medlemmer) bruger bloggen til at beskrive smagninger, kan vi andre sagtens få glæde af de vinøse udtryk og beskrivelser.

Vintanker – en privat vinblog, hvor Jesper hellere end gerne vil fortælle alle læsere, hvor meget han elsker oversøisk vin – tsk, tsk. 🙂 Gode iagttagelser og interessante betragtninger.

Vinsvin – sjov og anderledes vinblog, hvor humoristiske tekster blandet med seriøsitet giver smil på læben.

Hvilke vinblogs følger du? Kom på banen med dine favoritter!

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Gratis adgang til Wine Spectator

Wine Spectator har netop udgivet dette års top 100 liste over vine. Og dette har …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.