Chapelle de la Trinité Borie Manoux – Saint-Emilion 2009

Chapelle de la Trinité 2009 Saint-Emilion

Sommerferie. Ja så kort kan det skrives. For sommerferien er startet denne fredag, hvor Chapelle de la Trinité Borie Manoux- Saint-Emilion 2009 kom på bordet til fejringen af 3 ugers afslapning og hygge med familien. På det seneste har jeg fået en lyst til at udforske de franske vine lidt mere. Derfor blev denne flaske hentet hjem fra Vinoble i håb om, at den kan byde på en spændende oplevelse. Flasken har ligget på hylden siden marts, men nu skal det altså være.

Bag om Chapelle de la Trinité

Chapelle de la Trinité 2009 Saint-EmilionJeg forsøgte at finde lidt mere information om Borie Manoux og deres vin Chapelle de la Trinité på nettet. Og det er desværre ikke meget at komme efter. Men med lidt Google tricks lykkedes det mig at få sporet frem til vinens druesammensætning:

  • 75% Merlot
  • 15% Cabernet Franc
  • 10% Cabernet Sauvignon

Så til nørderriet

Flaskens ydre er prydet med en klassisk fransk stregtegning af Trinité kapellet fra det 12. århundrede. Sammen med alle de traditionelle informationer om navn og oprindelses sted.

Vinen har en flot kraftig bordeaux rød farve, som har ganske fine tynde gardiner. Og kigger man godt efter, så ser man gardinerne har en fin rød farve.

Der en svag, dog let krydret duft. En duft af sommer skovbund, som er ganske delikat at dufte til.

Selvom den lander frugtrigt og livlig på tungen, så er det stadig en tør rødvin. Men det mærker man først i eftersmagen. Når den første lander på tungen, giver den et let krydret billede, som går i baggrunden og overtages af en frugtsødme fra jordbær og kirsebær.

Eftersmagen toner stille frem, og ligger sig tør og langvarig. Garvesyren er fint afdæmpet og blød, og giver rigtig fint behageligt finish på en god sommer oplevelse.

Bestemt en dejlig vin som er god til let krydret mad fra kul grillen, og også glimrende som nyder på terrassen. Vi anbefaler den som et godt køb.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.