Bodegas Piedemonte Reserva 2006

Bodegas Piedemonte Reserva 2006
Bodegas Piedemonte Reserva 2006

Det er snart et stykke tid siden jeg sidst har skrevet her på druerne.dk. Men nu er jeg tilbage igen. Har været travlt optaget med at få ombygget huset og en masse andre projekter. Men nu skal der smages vin igen.

For at fejre dette, fandt jeg en flaske frem som jeg erhvervede mig fra Løsning Vin i slutningen af maj måned. Den kostede mig 100 kr. Så nu er jeg spændt på at smage, om den lever op til prisen.

Da Kim og jeg besøgte Løsning Vin, fik vi en spændende snak med Thomas Jakobsen, som er indehaveren. Vi fik en fin snak om hans mange vine, og fik lov at smage en del af dem. Han sælger via sin hjemmeside: http://løsningvin.dk og fra sin private adresse. Hvor han har åben efter aftale. Og han er bestemt et besøg værd.

Spanien

Denne gang går turen til Spanien, og til regionen Navarra. Den ligger i den nordlige del af Spanien op til Baskerlandet og de fleste har nok hørt om regionenshovedby Pamplona. Pamplona er kendt på sin San Fermín-fest, hvor tyrene slippes løs igennem gaderne.

Det er snart lang tid siden jeg sidst har været forbi en spansk vin, så jeg glæder mig til at smage denne Piedemonte Reserva 2006.

Piedemonte Reserva 2006

Bodegas Piedemonte leverer sin Reserva i en klassisk bordeaux flaske. Høj og slank med lige linier. Etiketten er holdt enkelt og elegant uden ekstra informationer andet vingårdens og flaskens navn og alder. Bagpå flasken er listet korte informationer om vinen.

Piedemonte Reserver af sammensat af følgende druer:

  • Merlot
  • Tempranillo
  • Cabernet Sauvignon

Den er lagret 14 måneder på egefade før den tappes på flasker.

Den elegange smag af Spanien

I glasset står den flot og blank. Krystal klar glans. Farven er intens dyb rød, med en let rødbrun kant langt glassets kanter.

Duften er let og frugtrig af skovbær. Og den holder flot ved uden at blive overdøvende. Selv syren fra fadlagringen toner blødt frem i duften, og er med til at gøre den indbydende.

Smagen er rigtig behagelig. En blød fad smag, fylder hurtigt mundens kanter, mens frugten lægger sig på tungen. Frugten giver toner af blomme og jordbær og frisk skovbund.

Den er yderst behagelig at drikke. Nem tilgængelig og en rigtig pleaser. Ikke en vin som giver voldsomt meget dybde, men en som kan drikkes til rigtig mange typer af lette madretter.

Prissætningen passer vinen rigtig fint, og fanger du på et tilbud, så er det en god vin og have liggende til middagsgæster.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Enig. Lækker vin. For 3 år siden kostede de kun 79,95 hos ahvine ved Århus. Vinene fra Piedemonte var længe mine favoritter. I sær denne samt deres Tempranillo Crianza.

    men kun anbefalinger herfra.

    /Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.