Saint-Emilion Grand Cru 2009

Fruen faldt over et spændende tilbud. Men min bekymring rejste sig, da jeg hørte at tilbuddet var fundet i Lidl. For både Kim’s og mine erfaringer med vine fra netop den kæde, har været yderst dårlige. Så det var også med spænding at jeg i dag hev den frem fra reolen, hvor den lå og solede sig sammen med et par andre Saint-Emilion, som jeg vil kigge på i nærmere fremtid. Men lad os starte med Lidl udgaven.

Hvem er producenten?

Det er lidt svært at finde ud af. For der står ikke noget navn skrevet med store bogstaver på flasken. Men kigger man i den tekst hvor information om aftapningen står skrevet, afsløres det, at det er en flaske lavet af en sammenslutning af producenter i Saint-Emilion. Dvs, det tyder på, at den er stukket sammen af druer, som ikke har været gode nok til brug hos producenternes navngivne vine.

Men andre gange kan man finde gode vine i sådanne blandinger, hvis der er rest lager tilbage fra forskellige producenter, som kan sammensættes til nogle spændende vine.

Så lad os nu kigge nærmere på hvilken kategori, som denne vin fra Lidl havner i. Prisen på flasken er normalt 100,- men blev fanget på bud til 79,-. Så set fra den vinkel, burde den have en fornuftig chance.

Saint-Emilion fra Lidl

Farven i glasset er en anelse transparent. Dog stadig en flot mørk farve, som bliver en anelse violet i kanten. Duften giver lidt våd skovbund, sammen med en svag frugt note, som er lidt indelukket. Minder mest om kirsebær.

Når den lander i munden viser den lidt tænder. Den våde skovbund i duften bliver nu mere bitter i smagen. For selvom den lander blødt på tungen, og viser den i starten også lidt sødme. Så har den ikke den helt store frugtsyre gemt i sig, men man fornemmer dog en blanding af solbær og kirsebær. Den har en klar tannin, som er fin og blød, samt gennemtrængende og tør.

Den kan også virke lidt vandet i smagen i starten, men den gennemtrængende eftersmag, gemmer det væk igen. Eftersmagen lander ikke helt perfekt i min smag. Den er lige en tand for bitter, og lander dermed lidt skævt i smagen.

Er den god?

Jeg havde nok håbet på lidt mere. Den bitre tone der trækker igennem denne Saint-Emilion, mangler lidt modstand for at virke raffineret. Alene virker den lidt ude af balance. Ikke at den er fejlfyldt, men rammer blot lige lidt ved siden af.

Sammen med mad gør den sig faktisk ganske fint. Den hører sig til let kryderede retter, som den gode gamle danske retter som fx. bøf med bløde løg eller medister. Alene kommer ubalancen tydeligere frem.

LidlSaintEmilion3

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.