Ramon Bilbao Rioja Single Vineyard 2009

Ramon Bilbao Rioja 2009 Single Vineyard

En fredag skal nydes med en dejlig flaske rødvin. Og denne fredag vil jeg så kigge nærmere på den sidste tilbuds flaske. Samlet sammen fra supermarkedernes tilbudskasser. For mit mål er at sætte fokus på hvad man kan finde på udsalgstorvene. Er de flasker til under 40 kr. virkelig værd at gå efter?

I aften er det en flaske Ramon Bilbao Rioja fra 2009 som er kommet på bordet. En spansk Rioja skal jo gerne have saft og kraft, så det må vise sig om den rammer plet. Den er hentet i Super Brugsen i et tilbud med 3 for 100, i en oprydnings kasse.

Hvad er det for en vin

I glasset viser den sig mørk og mat, og en anelse violet i skæret i kanten af glasset. Flotte gardiner hænger tungt på siderne af glasset, og de bliver hængende. Duften er præget af egetræ, peber og mørk frugt. Ikke at den buldrer igennem, men en god kraftig sammensætning. Nu Ikke så ringe endda, af en rødvin til kun 33 kr.

Smagen er dog lidt kedelig lige fra flasken. Men giver man den lidt luft, ved at slynge den godt rundt i glasset, så giver den dog lidt ekstra. Ikke at det er meget, men alligevel nok til at bliver pengene værd, men da heller ikke mere.

Det er en tør rødvin, som er præget af en høj frugtsyre. Tillagt et forholdsvis behageligt tannin niveau. Men frugtsyren er dog lige voldsom nok og let skarp. Det som er med til at afsløre den som en flaske fra den billige ende. I smagen findes der noter af blomme, kirsebær og rosiner. Som i eftersmagen byder på knust peber og et stænkt af mint smag. Og minten lander dog lidt skævt i smags billedet.

Det er en vin som ikke gør det store væsen af sig. Og nemt kan drikkes til mad, uden at man behøver at tænke videre over den.  Men alene vil den falde helt igennem.

Er tilbudsvine noget værd?

Jeg må indrømme at jeg ikke har været særlig heldig med min rundtur i udsalgskasserne med rødvine. Og min anelse er også, at disse vine er havnet i disse rode kasser grundet følgende:

  • Produkter der er på vej ud, grundet de fx. er ved at være over modne.
  • Restpartier der ikke har solgt

Udover denne Ramon Bilbao Rioja har jeg også smagt på følgende:

Faktisk havde jeg også fat i en flaske fra Kvickly, som jeg ikke nåede at skrive om. Og af den simple grund, at den rent ud sagt var helt skæv og smagte frygteligt. Den blev nemlig hurtigt skiftet ud til en anden for at rede aftenen.

Denne vandring i tilbudsvinene, har skubbet mit niveau op af stien. For når man nu også smager vine i prisklassen fra 50 og op til små 800 kr, så begynder man virkelig at dufte og ikke mindst smage den forskel der er. Og ja, der er forskel på en vin til kun 40 kr, kontra en til 100 kr. Læs fx. også Fyens Stiftstidendes artikel om Kvalitet kontra pris på Amarone vine.

Så efter denne tur, vil der nok gå lidt længere tid imellem jeg fanger en billig vin. Men Kim har faktisk givet mit en lille drille vin på papkarton, betegnet som Super Brugsens værste vin. Så den må vi da kikke nærmere på snarligt.

Og husk nu: Vores smagsløg er forskellige. Det gælder om at finde de vine som forkæler dine smagsløg. Og vigtigst af alt: Giv dig den chance at prøve noget nyt, og tag ikke den samme flaske hver gang fra butikken.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.