Hildenbrand Estate Cabernet Sauvignon Barrique 2007

Der åbnes til smagningen…

Hildenbrand Estate Wines er blevet udvalgt af et nystartet dansk importør, som har taget navnet Hildenbrand Vine. De har været på ferie i Sydafrika, med en spændende rundrejse til en masse vingårde. Og her faldt deres hjerter for Hildenbrand Estate Wines. Så meget at de gerne vil dele deres oplevelse med alle os andre her i Danmark. Så derfor har de sat sig for, at importere deres vine til Danmark . Og dermed give alle os mulighed for at få glæde af disse vine.

I den forbindelse tog de kontakt til os på Druerne, og spurgte om vi ville prøve at kigge nærmere på, hvad det er for nogle vine som de har taget med hjem. Opgaven lød på at finde en god dansk beskrivelse af vinene, samt finde et vurdering af prisklassen for flaskerne. Så med det in mente, inviterede jeg Kim og god ven af Druerne som har arbejdet i professionelt med vin i de sidste mange år, forbi til at smage på de 2 flasker, som Hildenbrand Vine havde sendt til os.

Arrangementet

For at gøre det hele lidt mere interessant, og for at give os en reference, satte vi de 2 vine fra Hildenbrand Vine op mod en tredie fra Sydafrika, som vi forventer måtte ligge i samme prislag, set ud fra vores egen nøgtern vurdering.

Flaskerne i testen består af følgende:

  • Hildenbrand Cabernet Sauvignon 2007
  • Hildenbrand Shiraz 2007
  • Neil Ellis Shiraz 2009

Vi fik Ditte til at servere disse 3 vine i en blindsmagning, hvor kun hun kendte placeringen. Sådan at vi ikke var forhåndsindtaget på Neil Ellis flasken, som vi jo havde langt mere data om, end de 2 andre. På denne måde, kunne vi sikre at vores ærlige meninger kom korrekt frem.

Synlig forskel i farven på propperne

Første flaske, Hildenbrand Cabernet Sauvignon

Der var farveforskel på alle 3 vine, som gjorde at det ikke var muligt blot ved åsyn at udpege hvilken vine der gemte sig i hvilke glas. Så det var først ved duft og smagning, at vi fik afsløret hvem der var hvem.

Referencevinen: Neil Ellis

Hildenbrands Cabernet Sauvignon har en flot bordeauxfarvet kulør. Farven går næsten helt til kanten, inden den bliver klar og gennemsigtig. En god del af de billigere oversøiske vine kan have tendens til at virke tynde i kanten, som nærmest tyndet op med vand. Men det er der ikke tale om med denne flaske. Gardinerne er fine og tynde, og hænger pænt og flot på glassets sider.

Vi fik slynget vinene godt rundt i glassene, mens vi duftede løs. For hvilke 2 glas var shiraz og hvilken var denne cabernet? Næsen kom på arbejde da det kun var meget lidt der egentlig skilte de 3 vine fra hinanden. Cabernet Sauvignon’en havde klar duft af behagelig fadlagring, sammen med fin duft af solbær og kirsebær. Duften virker varm og indbydende.

Smagen overrasker

Lige så snart vi fik smagt vinene, gav de sig til kende. Desværre var reference vinen lidt en tand varmere, end de to fra Hildenbrand.  Smagen lå forholdsvis tæt på hinanden i Shiraz og Cabernet Sauvignonen. Men der var selvfølgelig forskelle. Denne Cabernet Sauvignon har en meget fin balance mellem tannin og frugtsyre. Og en mere rund og blød nydeligt krydret eftersmag. Der er dejlig fadsmag med en syrlig kant, som dog kan virke lidt skarp første gang man smager på den.

Alt i alt er Cabernet Sauvignongen fra Hildenbrand Wines er en dejlig harmonisk vin. Som er en rigtig behagelig oplevelse. Og placerer sig fint ind i position, som en af de bedre flasker man kan få fra Sydafrika.

Hyggelig samvær blandt vinnørder

 

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.