Ganske okay muskatvin til 40 kr

Jeg har tidligere anmeldt en muskatvin fra SuperBrugsen, og den var ikke helt pengene værd, men bestemt en behagelig oplevelse. Denne muskatvin er lidt billigere og måske mere på niveau med Scanavino Spumante, som jeg anmeldte for et lille år siden.

Umberto Fiore er en såkaldt Moscato d’Asti – altså en muskatvin fra provinsen Asti i det norditalienske Piemonte. Området er kendt for denne boblende og søde drik, og er rigtig sommervenlig. Der findes Moscato d’Asti, der leverer lidt kulsyre og et minimum at bobler, og Asti Spumente, der minder om Champagnes skum og kulsyreniveau.

Billig – men alligevel ganske god

Farven er klar og lys med en anelse gul farve. Den virker ikke specielt varm i farven – ærlig talt virker den lidt tam. Bag på flasken står der, at farven er strågul med svag grønlig tone. Det er måske en overdrivelse, for den grønlige tone er meget, meget svag. Om aftenen kan det være svært at få øje på den. Der er et fint niveau af bobler ved ophældning, men de forsvinder meget hurtigt. Den dufter at honning og en lidt falsk sødme. Dog ikke noget man normalt lægger mærke til, men nu sidder jeg og analyserer det ene glas efter det andet. Normalt vil jeg ikke lægge mærke til det, så vinens karakter skal ikke “straffes”.

Smagen er sød og letdrikkelig med en meget svag syre. Sødmen indtræffer først, hvorefter syre lige overtager inden sødmen generobrer den dominerende smag. Smagen af muskatnød er bestemt til stede, og vinen har den fine sødme, der er kendetegnet ved denne slags vine. Eftersmagen virker lidt billig og en lidt specielt belægning efterlades inde i munden. Det virker ikke kemisk – mere lidt tamt/billigt.

Stadig godkendt!

Som du kan læse ovenfor, går den samme røde tråd igennem; den er billig og ikke helt “ægte” og sin egen. Mange muskatvine minder rigtig meget om hinanden, og du kan finde mange, der ligner denne. Men det er i den billig prisende, hvor denne også ligger. Når det så er sagt, så er det en fantastisk forfriskende vin, der er god til uformelle begivenheder. Hvis man tager den for at være en god flaske vin og man ønsker den gode, søde smag, så er en perfekt.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.