Debut i Danmark for Hildenbrand Estate Shiraz 2007

Etiketten har et eksklusivt udseende

Dette er anden flaske i vores lille blindsmagning  af vine fra Hildenbrand Vine. Denne gang er det deres Shiraz vi kigger nærmere på. Som skrevet i det forrige indlæg, som omhandler deres Cabernet Sauvignon, så kommer vinen fra Hildenbrand Estate Wines i Sydafrika. Og det er første gang at de lander på det danske marked. De importeres af en lille nystartet vinimportør, som på en rejse fald over denne vingård, og blev impornerede over hvad de fandt.

Vi havde sat de 2 Hildenbrand flasker op mod en tredie sydafrikaner fra Neil Ellis som også er skabt på shiraz druen. De blev smagt i en lille blindsmagning, så vi var helt neutrale i smagningen. I dette indlæg kigger vi nærmere på Hildenbrand Estate Shiraz 2007.

Er der brændte dæk?

Min erfaring med shiraz vine fra sydafrika fortæller mig, at man på en stor del af dem, tit render ind i en smag af brændte dæk. Og så er det jo op til en selv om det er en smag som behager ens smagløg. Personligt afhænger det for mig om hvor skarp den måtte være.

Men lad os kigge nærmere på Hildenbrand Estate Shiraz 2007.

I glasset har den en flot dyb mørk rød farve, som er den karakteristiske farve på den kraftige shiraz drue. Druen som er en af sydafrikas mest brugte. I kanten af glasset bliver den let violet, og den viser den nogle flotte gardiner som løber roligt tilbage i glasset.

Duften er klar med til at afsløre at det er en shiraz drue der ligger til grund for denne vin. En meget frugtrig duft med noter af solbær træder tydeligt frem. Yderligere godt krydret med en skøn fad duft, som tilsammen skaber en flot elegant duft, som er spændende og behager.

Duften passer flot til den smag som vinen har. Man fanger med det samme den frugtrige smag, som en typisk shiraz har. Igen her kommer solbær smagen tydeligt frem, men også knust hvid peber klæder vinen flot. Den inderholder også en lettere miniralitet, som ligger flot i baggrunden og klanger ud i den lange eftersmag. Vinen har et behageligt tannin bid, som harmonerer flot med de spædende smagsindtryk.

En let side smag af noget bittert gav lidt blandede meninger blandt os smagere. Vi kunne ikke helt komme frem til hvad det nøjagtigt er, men min vurdering er at det kunne være ristetede kaffebønner eller en kraftig mørk chokolade.  En smagsnote som desværre forvirrer en anelse i udtrykket.

Alt i alt er der her tale om flot shiraz fra Sydafrika. Den ligger klart et godt stykke over de klassiske supermarkedsvine, selvom den desværre ikke slå aftenens direkte modstander som er en shiraz fra Neil Ellis. Vi vurderer at vinen til skulle koste ca. 90-100 kr. i en net butik, mens ca. 120-130 kr. i butik.

Noter til servering

Vinen gør sig rigtig flot, når den serveres ved en temperatur på de ca. 18 grader, hvor smagen er optimal. Endvidere skal man være opmærksom på, at der gemmer sig lidt bundfald i flasken, så undgå at tømme flasken helt eller filtrer den før servering.

Proppen havde vi desværre også lidt problemer med, da den sad utrolig godt fast. Men vi fik den dog lirket op uden at knække proppen.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.