Ved Bilka hvilken vin de sælger?

Jeg har mange gange været igennem diskussioner hvor man får bedst vin for pengene, og hvor man kan finde god viden om de vine som der sælges. Og her lander fokus mange gang på, den klassiske spørgsmål. Er der forskel på hvad supermakederne og vinhandlerne sælger. Og i dag, fandt jeg vist et svar på, hvorfor at supermarkederne engang imellem halter en del efter.

Forskellen mellem supermarkedet og vinhandleren

For hvis du træder ind ind hos en vinhandler, så ved denne typisk alt om de produkter der bliver solgt. Vinhandleren har måske enda været på besøg på en række af de gårde de sælger vine fra, eller haft producenterne forbi til foredag i danmark. De går op i det de sælger, og mange har også indflydelse på hvad de har i butikkerne.

Nærmest det modsatte syntes at gælde supermarkederne, som dog også elsker at lave smagninger i butikkerne, en fredag eller lørdag. Men når man så går personen lidt på klingen, så er det yderst sjældent at de kan mere end nogle af de ord der står på flasken, eller det skilt der sat op med salgs teksten for tilbudet. Der handler det mere om at få solgt vinen de lader folk smage på, end at finde den rette vin til forbrugeren. De mangler ganske simpelt basal viden om de vine der bliver solgt. Og jeg mistænker også mange gange for, at det blot er en stand-in for den vinansvarlige, som mange gange står ved denne smagning. Dette syntes i hvert fald at være sagen i Bilka.

Dog skal det også siges, at man fx. i de mindre supermarkeder, kan være heldig at finde en vinmand i en Superbrug eller SuperBest som er klædt godt på, og rent faktisk kan guide en i den rigtige retning. Men skal være sikker på den rigtige behandling, så vil jeg nok foretrække at gå til en rigtig vinhandler.

Som du måske allerede har set, så har jeg startet op på en lille kæde af indlæg, hvor jeg tester vine fra supermarkedernes tilbudskasser, og de første 2 vine har jeg været igennem;

Ups, en fejl har sneget sig ind

Men lad mig lige vise hvorfor jeg mistænker Bilka for ikke at have den bedste vinmand. Dette er fanget i dag, hos Bilka i Vejle:

Kan du spotte fejlen på Bilka's store skilt?

 

Fejlen på skiltet sprang i øjnene på mig med det samme jeg gik forbi. Og det burde det også gøre på den vinansvarlige i Bilka, hvis denne besidder den mest basale viden om Amarone. Nemlig at den kun kan komme fra Valpolicella i Veneto i Italien. For selvom den vinansvarlige måske ikke selv har hængt skiltet op, så er det så stort at man ikke kan undgå at se det, når man går til og fra vinafdelingen. Det skal dog også retfærdigtvis siges, at det ikke lykkedes mig at få fat i en medarbejder i området, for at høre nærmere om skiltet. Og at vinen der lå i kassen under skiltet var fra Italien trods alt.

Jeg vil senere skrive en lidt dybere artikel om forskellene på vinhandler og de gængse supermarkeder. Men jeg kunne ikke undlade at dele dette lille grin med jer.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Winefamly

Druerne.dk i nyt samarbejde med Winefamly

Vi er stolte af at fortælle, at vi har indgået samarbejde med Winefamly om at …

9 Kommentarer

 1. Hehe – sjov lille ting… mon ikke det er en medarbejder der har været lidt for hurtig til at rette i et layout der var brugt til sidste uges spanske vin 🙂

  Noget helt andet der kunne være en fejl, er nok normalprisen. Ofte har supermarkederne aldrig haft tilbudsvinene i sortimentet til den angivne normalpris.(skal selvfølgelig ikke anklage nogen direkte her – jeg kender ikke Bilka’s normale sortiment)

 2. He, selv jeg kan se det, og så hardcore vinnørd er jeg altså ikke (selvom jeg stille og roligt bliver klogere på det område).

  Men det kan da være, at det er derfor, at vinen er på tilbud? 😛

 3. Thomas Grenberg

  Minder om et foto jeg så på FB hvor en cafe beskrev deres kaffe på Italienske bønner

 4. Faktisk landede den omtalte flaske på mit bord i dag. Så nu er den lagt på lager, klar til en vurdering når lejligheden byder sig.

  https://www.cellartracker.com/new/wine.asp?iWine=1082641

  Så må det jo komme an på en prøve, om det kun var skiltet her der havde fejl. Når man kigger på ovenstående link og kigger lidt på vurderingerne, så har den fået 90,8 point i gennemsnit. Så det bliver spændende at se hvad sådan en Amarone kan byde på.

 5. B C Syd vinholdet

  Dejligt at se når der er fokus på hvad man får for pegnene. Denne artikel er dobbelt god – 1) Billig amarone hummm! 2) fokus (=faglig kunnen) på service hos vinhandleren. Lad uddannede vinfolk rådgive og udvælge vine f.eks. når der skal udvælges byvine – Sønderborgvinen, dybbølvinen, Aabenråvinen osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.