Alamos Malbec 2009

DSC01216Den sidste flaske fra Philipson Wine i denne omgang er en Argentisk Malbec fra Mendoza. Et område som vi har kigget en del på her det sidste stykke tid. Sidst var det Wine.dk som sendte os nogle anmeldervine. Og de Malbec’er var vi ikke helt oppe at ringe over. Læs selv her:

Cantena som producerer Alamos Malbec har haft besøg af Robert Parker flere gange. Hvor han har rost deres bedste vine med topkarakterer. Men Cantena er også kendt for at lave super gode vine i den lidt billigere ende af skalaen. Så det bliver absolut spændende at se, hvad Alamos Malbec har at byde på.

Så skal flasken åbnes…

Og det går super nemt, da den jo i disse moderne tider kommer med skruelåg.

I glasset viser den sin flotte varme mørkerøde glød, som er typisk for Malbec-druen. Og farven fylder godt og helt til kanten af glasset. Gardinerne syner ikke af meget, og giver mange løbere der hurtig finder retur til glasset.

Duften byder på en skøn oplevelse med masser af fad. En varm duft af modne bær som solbær og kirsebær fornemmes også tydeligt. Fadduften minder en del om nyspidset blyantsduft. Duften af cedertræ.

Den lander blødt på tungen og mærkes let cremet i konsistensen, hvilket styrker kvalitetsvurderingen. I munden mærker man igen frugtsmagen, om dog lidt tilbagelænet på trods af masser af frugtsyre, som trækkes op sammen med en let fadsmag. En mintsmag giver sig også til kende, som den får luft. Det klæder vinen ganske pænt. Alt i alt let og elegant i smagen.

Eftersmagen bliver en anelse syrlig, som ligger lige på kanten til at være letter sur i det. Hvilket desværre trækker lidt ned i vurderingen, på en ellers fin vin oplevelse.

Konklusionen

Ekstra Bladet kom med følgende udtalelse om vinen:

3 proptrækkere.
En gammel kending i en ny årgang som dog skuffer fælt. Virker meget hård, man savner frugten og den virker meget lidt spændende.

Kilde: http://ekstrabladet.dk/kup/testogtjek/madogfritid/article1474011.ece#ixzz1pyO9ud00

Ovenstående omtale af Alamos Malbec fra Ekstra Bladet skyldes at de har modtaget vinen mens den var for ung. De har i senere indlæg i 2011 givet den 5/6 stjerner. Dog kan dette kun læse i KUP fra 15. Juli 2011 side 31.

Ekstra Bladets  anmeldelse har derfor ramt forkert i første omgang. Alamos Malbec 2009 er en elegant vin, som byder på en spændende smagsoplevelse, hvor man kan hive mange noter ud af. Men den mangler lige den sidste justering for at komme helt til tops. Hvilket kun beviser at den først topper nu, og derfor skal have lov at ligge 2 år fra høst året, før den folder sig ud.

Den får karakteren: Godt køb. Idet vi vurderer den til en højere pris, end den sælges til ved køb af 12 flasker. Håber på en dag at kan smage den i en bedre årgang, som artiklerne på nettet taler om. Der må den virkelig rykke!

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

4 Kommentarer

  1. Jeg har i flere år benyttet mig af denne Alamos som hverdagsvin, med glæde. Jeg køber den dog i Flensborg, til næsten halv pris.

  2. Wine Spectator interviewede fornylig Nicolás og Laura Catena, som fortæller om Malbec og betydningen for hvor højt vinmarken er placeret. Se videon her:

    http://www.winespectator.com/video/index/playerid/609898508001?bclid=323642703&bctid=1684018665001

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.