Ramon Bilbao Crianza 2005 Rioja på tilbud til 33,- kr.

Når man nu er ude og handle, kan jeg ikke lade være med at smutte forbi vinafdelingen i supermarkedet. Blot lige for se hvad de har fundet på af fiduser. Januar måned byder typisk på oprydningen i supermarkederne, sådan at de kan få skiftet deres varer ud. Og sådan var det denne dag. På torvet i vin afdelingen var samlet en stor kasse, med skiltet “Rester” 3 for 100 kr. Og så kunne jeg ikke holder fingrene væk. Velvidende at der er grund til at vinene ligger i kassen her. Men netop derfor tænkte jeg, at det kunne være spændende for jer at læse, hvad der er finde i et sådan tilbud. Så det vil du kunne høre nærmere om i dette indlæg og i et par stykker mere. For er det værd at satse på disse restmarkeder?

Dagens vin er fra Ramon Bilbao i Spanien. Den er fra Rioja området, som levere en række af Spaniens mange spændende vine. Og denne Crianza ligger typisk på et prisniveau omkring de 60 til 70 kroner. Men her altså halv pris på flaksen. Crianza fortæller os lidt produktionen. Nemlig at den skal have læret i minimum 2 år, hvor af de 6 måneder skal være på egetræsfade.

Et kig rundt på nettet giver mig første advarsel. Fx. skriver CellerTracker brugerne, at den topper mellem 2008 og 2011. Dvs. at den burde være drukket seneste sidste år. Og sådan er det lidt generelt. Så jeg er spændt på hvad Ramon Bilboa Crianza byder på. Så lad os komme igang.

Oplevelsen

Fra proppen bliver trukket op, fornemmer man straks en frugtrig flaske. Og i glasset kan man ikke se på farven at den skulle være for gammel. Faktisk har den en flot mørk rød farve, med små gardiner der hænger flot og kun langsom glider i samlet strøm ned i glasset igen. Duften er frugtrig med solbær og kirsebær. Men også lidt vådt frisk savet træ ligger i duften.

I munden kommer den dog mere til kort. Det giver en lidt tynd oplevelse. Og med det mener jeg at den virker en anelse vandet. Men så følger en let lukket frugt smag, hvor det er lidt mere svært at definere hvad er for frugter man smager på. Men lidt solbær titter frem, men ellers er den letter indelukket. Frugtsyren syntes at være let tilbageholdende, mens tannin virker tæt på indtakt. Det er i hvert fald den der toner igennem.

Selvom dette måske ikke lyder så pænt, så er dens afdæmpede form dog stadig drikbar. Det er blot forventningerne, som siger at den burde smage lidt anderledes.

Konklussionen

Dermed blev første pluk fra tilbuds runden smagt. Og der var en grund til at den var kastet væk fra dens normale plads på hylderne og ned i kassen med rester. Men til 30 kr, så matcher den nu fint flaskens køb. Absolut en fin pris for denne vin. For jeg ville sige at 40 kr. ville passe den fint.

Så skal den have klassifikationen som et godt køb? Mange giver vi vinen mærkatet godt køb, når man får en større prisværdig oplevelse, end den pris man har givet for den. Men her er der tale om en vin, som har toppet, så derfor vil jeg holde dette mærke tilbage denne gang.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.