Prisbillig Bourgogne Chardonnay Blanc med fantastisk smag

DSC01128Nytårsaften skulle fejres med en hvidvin til forret. Ved et af mine utallige besøg hos Atomwine blev jeg anbefalet at prøve en prisbillig Bourgogne med en stor frugtsmag og behagelig bouquet. Til 99 kr kunne det ikke gå helt galt. At det så tilmed var en super god hvidvin, gjorde kun oplevelsen større.

Lidt om producenten

I 2005 overtog Pierre Duroché styringen af Domaine Duroché efter sin far. Pierre Duroché har fra starten gjort det klart, at han ikke ønsker at opfinde den dybe tallerken på ny, så han bygger videre på sin fars erfaringer, som byggede videre på hans fars erfaringer. Nu er unge Pierre Duroché 4. generation på gården, så en del erfaringer har han med.

Domaine Duroché råder over ikke mindre end 8 ha vinmarker, hvor hele 70% af stokkene er mellem 35 og 90 år gamle. Meget imponerende! Alle vine produceres ud fra et meget simpelt koncept: Fokus på terroir. Pierre Duroché ønsker renhed, finesse og energi i vinene, og det har han bestemt opnået med denne Bourgogne Chardonnay.

Denne Bourgogne Chardonnay Blanc er lavet på 100% Chardonnay og lagret i 9 måneder på brugte egetræsfade. Den har en gylden farve med en klar og tynd konsistens. Den er let gennemsigtig med lette gardiner.

God duft – bedre smag

Duften af æble, citrus, smør, pære og generel sødme forenes med de mineralske toner, der gør vinen indbydende. Den virker let og meget drikkevenlig, så folk uden uden den store Bourgogne-viden kan være med og nyde et interessant og indbydende glas hvidvin.

Den er meget mild i munden og ingen tanniner overhovedet. Der er en tydelig mineralsk smag, der ligesom duften forenes med æble, citron og smør. Sødmen er behagelig og i centrum, men der mangler dog en anelse syre. Den syre, der trods alt er i glasset, er meget mild, og den er i harmoni med smagen af strå.

En generel varm, frugtrig og mild flaske hvidvin. Dejlig smag!

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.