Hjem » Anmeldelser af vin » Lenotti leverer en skøn Massimo 2009

Lenotti leverer en skøn Massimo 2009

Tilbage i 2010, sad jeg sammen med fruen på Snaptum Færgegård og planlagde vores bryllup. Her sammensatte vi en menu og den tilhørende vin menu. Her kom valget på netop denne flaske, som dog den gang var i en 2005 udgave. Ved festen blev den virkelig nydt. Og derfor var det en fornøjelse at finde den på hylderne hos Vinoble, så jeg måtte da bestemt hive et par flasker med hjem. Og den første blev åbnet juleaften og nydt igen. Så i aften måtte jeg have den sidste flaske klar til aftenens flæskesteg.

Cantine Lenotti dukkede op som vingård helt tilbage i 1906 og har dermed over 100 års erfaring med i flasken. I 1968 begyndte de at udvide deres produktion, og blev mere populære hos forbrugerne. Og fra 1971 og frem til 2004 har de løbende udvidet med flere marker og bedre faciliteter. Og den dag i dag, leverer de spændende og kvalitets rige vine. Vi har også tidligere anmeldt Lenotti Ripasso.

Dagens oplevelse

Igår åbnede jeg en vin der skuffede en del, men det var nok også som forventet. Så i dag måtte der hentes en flaske frem fra en anden prisklasse. Lenotti Massimo er som nævn købt i Vinoble kæden, hvor jeg fandt den til normalprisen på 129,- kr.

Vinen er sammensat af hele 6 forskellige druer:

  • 50% Corvina
  • 20% Sangiovese
  • 30% Mix af Pelara, Rebo, Dindarella og Oseleta.

Fra flasken bliver åbnet, strømmer der den klassiske kirsebær duft op, som man kender fra mange vine fra netop Veneto området i Italien. Farven er rubinrød. Hold den op mod et levende lys og se de flotte røde effekter der kommer frem i glasset.

Smagen er også præget af hoveddruen i det store mix af druer, nemlig Corvina. Og som mange nok ved, er det en af druerne som også indgår sammensætningen bag en Amarone. Derfor er det heller ikke uden grund, at tankerne hurtigt kommer hen på netop Amarone vinen, når man kigger på smagen.

Den er kraftig som et Amarone. Og har en skøn frugtrig mag, med masser af kirsebær og vanilje. Men dog på en knap så tung måde som en Amarone. Massimo leverer en fin friskhed med masser af frugtsyre og et afpasset tannin niveau. Den har også en fin krydret kant, som rammer frugtsmaget flot ind. Det er med til at gøre den utrolige behagelig at drikke. Og man man ikke undgå at nyde den. Eftersmagen holder længe og fortsætter blot nydelsen.

Konklussionen

Denne vin er en klar vinder. Og jeg er glad for at vi valgte den til vores bryllup. Det var skønt at vende tilbage til den, og det bliver heller ikke sidste gang. En dejlig italiens vin, som har været alle pengene værd.

Den klarede sig rigtig flot til flæskestegen, med den skønne tunge sovs og alt i tilbehør. Men vil også gå til andre kraftige kødretter og vildt.

Vinen er dog stadig ganske ung, men smager allerede nu rigtig god. Den kan sagtens gemmes et par år endnu eller måske 3 endnu.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.

Læs også

Casal de Ventozela Loureiro

Casal de Ventozela Loureiro fra Vinimondo

Vinimondo har sendt to flasker fra Portugal, hvor jeg tidligere har anmeldt den lyserøde Casal …

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.