Jean Bousquet Malbec Battle – del 2

Som opfølgning på Brians anmeldelse af Malbec Reserva fra Domaine Jean Bousquet, vil jeg sammenfatte de noter og tanker, som vi snakkede om og skrev ned. Mens alle børn skulle holde MGP-fest inden i stuen, valgte Brian og jeg at holde os i køkkenet for at snakke om al den vin, som  Wine.dk sendte til os.

Det er jo ikke første gang Wine.dk sender vin til os, og uanset om vi har kommunikeret med Tore Scheel eller Kåre Selvejer, har vi haft en god og ærlig dialog. Vi har kontakt til en del vinfolk, og det er dejligt, når der bliver sat pris på sine kunder og samarbejdspartnere – herunder vinbloggere. Det er bl.a. årsagen til at jeg vil besøge forretningen i Odense næste gang jeg kommer forbi og har en times tid til overs.

Så kom vinen på bordet

Både Malbec Reserva og denne Malbec Grande Reserve virker meget ens af udseende. Den er et år ældre end Malbec Reserve og har lagret i længere tid, og der giver vinen en mere brunlig nuance. Det kan dog kun ses ved at holde den foran en lyskilde. Kanten og gardinerne ligner meget Reserve, så her har vi to enæggede tvillinger i form af rødvin.

Duften er en anelse mere krydret, og den rene aroma af frugt er skubbet lidt i baggrunden til fordel for krydderierne, der tæller både de bitre og stærke krydderier. Jeg var desværre blevet forkølet, men Brian kunne berette om en lidt anderledes duft, der viste tydelige tegn på en mere lagret vin.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Her stopper sammenligningerne

Hvor Reserve havde en lidt mild og frugtrig smag, så byder Grande Reserve på meget mere sublim forening af såvel duft og smag som krydderier og frugt. Der er ingen skarp kant og ingen middelniveau af syre. Her får du en mørk, delvis tung og fyldig smag med et noget højere niveau af tanniner, der tydeligt anes. Syreniveauet er holdt i et normalniveau, som dog klæder vinen godt. Eftersmagen er ikke helt så lang som ventet, men den har tydelige, krydrede noter.

På grund af vinens mere nuanceret smag fastholdes ens koncentration om vinen og dele oplevelsen får en til at vende flasken for at tjekke, om den virkeligt ikke er fra Sydeuropa. Men den er god nok; det er en Argentinsk, nuanceret og forholdsvis balanceret vin, der henvender sig til personer, der sætter mere pris på en sofistikeret smag end blot frugt, sol og varme. Er du på jagt efter en god bamsevin, skal du holde dig langt fra denne. Her har man nemlig forenet Argentinsk frugtvin med Europæisk finesse.

Aftenens vinder

Malbec Reserve og Malbec Grande Reserve blev sammenlignet og smagt i lang tid. Vi snakkede lidt frem og tilbage før aftenens vinder blev fundet. Der er nemlig ikke så kæmpe forskel på dem, men denne Malbec Grande Reserve blev aftenens vinder. Både pga. mere dyb smag, mere finesse og de krydrede toner, der passede godt til vinen.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.