Jean Bousquet Malbec Battle – del 1

Wine.dk har været så venlige at sende en række flasker fra den Argentinske producent Jean Bousquet. Og lige netop Argentina er lidt spændende for Kim og jeg, da vi ikke har smagt voldsomt mange vine fra det land.

Mendoza, Argentina

Det fik os til at kigge lidt i bøgerne for at finde yderligere oplysninger om Argentina og området Mendoza, hvor Domaine Jean Bousquet har til huse, ca. 1200 meter over havets overflade.

Mendoza leverer ca. 75% af al vin der produceres i Argentina. Området er placeret i det vestlige del af landet, og lige for foden af Andesbjergene. Og netop malbec druen er sammen med Cabernet Sauvignon top druerne i området.

Domaine Jean Bousquet er placeret i Tupungatodalen, som ligger for foden af Amerikas 2. højeste bjerg, som hedder Tupungato. Området huser den nyeste appellation i Argentina. Området blev dannet som resultatet af jagten på et nyt hvidvinsdistrekt. Det var vinhuset Trapiche som fremdrev området med super Sauvignon Blanc.

Rødvin

Men nu igang med at kigge nærmere på den første af de rødvine vi har modtaget fra området. Det er som skrevet Domaine Jean Bousquet der har produceret denne Malbec 2010 Reserva, som dette indlæg omhandler. Så lad os komme igang.

Vinen er sammensat af følgende druer:

  • 85% Malbec
  • 5% Cabernet Sauvignon
  • 5% Merlot
  • 5% Shiraz

Oplevelsen

I glasset viser den sin ganske mørkerøde farve. som er lettere transparent. Gardinerne er små til mellem størrelse. Og selvom kanten virker en anelse vandet, så afsættes der farve i gardinerne.

Duften giver tegn om en rødvin med kraft og saft. Den giver noter af fad lagring, og stor frugt indhold. Frugten virker dominerende i duften, og lækker op til en spændende smagning.

I munden lander den først blødt på tungen, hvor efter frugt smagen trækker i karakter, af sol og varme, og modne blommer og kirsebær. Der dannes en krydret bund af stødt hvid peber i kinderne og langs tungen.  Selvom der er masser af frugt smag, syntes frugtsyren ikke at være så høj enda, mens garvesyren ligger på et mellem niveau og grundet vinens unge alder stadig har lidt kant.

Og vi må sande at vinen nok stået lidt for varm. Men den smager meget varm og voldsom,  så vi får kølet flasken ned igen, og forsøger igen. Og der bliver den ganske forventet mere balanceret i sin smag. Krydderi og garvesyre bliver straks mere behagelige.

Den har så også en anden smag som virker dominerende i billedet, men det tog os lidt tid at fange hvad det var. Pludselig fangede vi den: Tung tobaks røg. Og tag det ikke negativ, for det klæder faktisk vinen med den røgede smag.

Konklusionen

Denne vin blev ikke aftenens vinder. Du skal nok høre om vinderen i næste indlæg om vine fra Jean Bousquet.

Den virker en anelse ung, og en vin der gerne vil en hel masse. Der er mange smagoplevelser i den. Vores bud vil være at gemme den et år eller 2 mere for at få det optimale ud af den. For det er en dejlig vin, som byder på en spændende argentinsk oplevelse.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.