Moulin de Gassac

DSC01028Så kom dagen hvor jeg endelig fandt nyt arbejde. Og det skulle selvfølgelig fejres, så jeg tog til Vinoble Vejle for at finde en god – men billig – flaske bællevin. Nu tænker du sikkert hvorfor en bællevin, og årsagen er, at efter at have fået en del god vin siden jul, savnede jeg virkelig en uformel flaske vin, som ville være god til maden men også til at tage med ind i sofaen. En flaske med minimal syre og bitterhed og en god frugtsmag, der bare ville smage godt. Altså en vin, der smager super godt sådan en tirsdag aften.

Fransk vin fra topproducent

Det er en fransk vin fra en af Sydfrankrigs bedste producenter, Mas de Daumas Gassac. Her valgte man i starten af firmaets historie at ansætte Bordeaux’s daværende berømte rådgivende ønolog, Prof. Emile Peynaud, hvilket uden tvivl har været medvirkende årsag til Mas de Daumas Gassac’s store succes. Denne vin er ikke bedste eksempel fra producenten, men mere et forsøg på at lave en hverdagsvin, der leverer smag og nydelse langt højere end prisen. Jeg vil påstå, at du ikke får samme oplevelse ved en vin til 75 kr i supermarkedet.

Den er mørk med en lilla kant. Lidt tynd i konsistensen og den virkede som en almindelig konsumvin. Den er også ung, men idet den har ligget på ståltanke, gør det ikke så meget.

Duften er kraftfuld på trods af alder med god og behagelig aroma af frugt – og masser af den. Der er faktisk ikke så meget mere aroma end frugt og lidt krydderi. En god og ukompliceret aroma, der bare indbyder til at drikke uden at analysere vinen.

Smagen er ikke så kraftfuld, men man fornemmer dog lidt saft og en anelse power. Ikke noget der bevæger en, når man nyder vinen. Mere en behagelig fornemmelse, hvor man ved smagningen bliver opmærksom på vinen kvalitet og simple kunnen. Frugten er altdominerende og vinen indbyder til at drikke til flasken er tom. En forholdsvis kort eftersmagen, hvilket jeg også havde regnet med.

Jeg elsker en blanding af Grenache og Syrah, og denne har ydermere tilsat Carignan. Eftersom vinen er har lagret på ståltanke, mangler den noget syre og tanniner, og her kommer Carignan ind i billedet. Udover at tilføje frugtsmag og -aroma samt syre og tanniner, har druen er meget højt høstudbytte.

Når det hele bare skal være simpelt

Dette er en rigtig behagelig flaske vin til de uformelle stunder, en tur i skoven, sammen med venner på en hverdag, efter en lang arbejdsdag eller hvis du vil give en lille gave til personer, hvor du ikke kender deres præferencer. For selv om den ikke generer nogen, så er dette lige præcis den flaske man vil trække op, når man bare vil slappe af og nyde livet. Når alt bare skal være simpelt. Og sådan skal livet være en gang imellem.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

6 Kommentarer

 1. Thomas Grenberg

  Hej Kim

  Du får også lige et stor tillykke med det nye job her, det ser da ud til i har fundet en god butik i Vinoble med mange guldfund, det er ikke værst

  • Tak skal du have, Thomas – igen. 🙂 Og ja, Vinoble Vejle er en god forretning med et stort udvalg af både billige og dyre vine. Henrik, der bestyrer forretningen, er også god til vejlede. Desuden er fordelen ved en vinforretning som denne, at personalet har smagt alle vine i forretningen – og kan huske dem.

   • Thomas Grenberg

    Mangler den slags butikker i Thisted, skal til Nyk Mors før at der ligger en god butik. ret ærgligt og så må man nøjes med supermarkedernes vin

 2. Tillykke med det nye job.. Det lyder som en rigtig god flaske vin til den pris, jeg har dog aldrig selv prøvet den.. 🙂
  God dag..

  • Tak for kommentaren, Nicolaj – og tak for lykønskningen. 🙂

   Vinen er rigtig god til prisen, og den har fået en flot karakter, når man tænker på, at den kun kostede 75 kr. I forhold til mange 3 for 100-tilbud i supermarkedet får du meget mere nydelse for pengene. Vinene i 3 for 100-tilbudet er desuden (næsten) aldrig pengene værd.

   Mit råd er at spare de billigste vine væk og vælg noget, der giver valuta for pengene. Det gør denne vin. Du kan f.eks. sammenligne denne med vores mest læste anmeldelse: Amarone fra Annaberta.
   https://druerne.dk/2011/02/tilbud-paa-amarone-della-valpolicella-fra-annaberta/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.