Hjem » Anmeldelser af vin » Grecante Grechetto Colli Martani 2010

Grecante Grechetto Colli Martani 2010

Denne vin var med i mit valg fra årets julegave fra firmaet. Og jeg fandt den frem til forretten juleaften. Her ville mit gæt være, at den ville passe fint som en opstart på den tunge julemad.

Producenten er Arnaldo Caprai som hører hjemme i den italienske region Umbrien. Hvor netop denne Grecante Grechetto Colli Martani har fået 2 glas i Gambero Rosso. Jeg smagte kort på den i oktober, hvor jeg afholdte vinsmagning med Kim på min arbejdsplads. Der havde vi 2 hvidvine fremme. Og her var det Grecante der tiltalte mig mest.

Umbrien ligger midt i Italien helt omsluttet af land. Området ligger i skyggen af de mere kendte områder i Italien, men kan også leverer vine i top kvalitet. Umbrien producerer mest hvidvin. Og det var Chianti vinhandlerne, som tog disse med rundt på deres salgsrunder, for at have nogle gode hvidvine. Og det er noget som Umbrien kan leverer.

Grecante Grechetto fra Martani bjergene

Når den hældes i glasset perler den flot, og afgiver en dejlig let og syrlig duft. Det syrlige giver tanker om lime og citrus. Den har en flot let gylden farve med en anelse grønligt skær.

En ting der er værd at bemærke er, at denne vin ikke er fadlageret. Hvilket også giver sig udtryk i smagen. Her er smagen ren og klar af især æble, som giver et frisk pust. Citrus kommer til i eftersmagen sammen med en let tannin som giver en lille smule kant, til den ellers bløde smag.

Jeg vil betegne den som værende på kanten mellem tør og halv-tør. Da frugt sødmen presser sig på i smagen.

Vurderingen

Det er en yderst behagelig hvidvin, som er velstruktureret og smagen hænger godt sammen. Vinens syre gør den god til retter med lidt kraftigere smag med rene linjer. Prisen for en sådan flaske 99 kr, hvilket ikke er helt ved siden af for sådan en flaske. Kan varmt anbefales.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.

Læs også

Casal de Ventozela Loureiro

Casal de Ventozela Loureiro fra Vinimondo

Vinimondo har sendt to flasker fra Portugal, hvor jeg tidligere har anmeldt den lyserøde Casal …

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.