Fontanafredda Moscato d’Asti – venlig mousserende vin

Til nytårsaften havde jeg indkøbt en flaske Moscato d’Asti, der skulle serveres til kransekagen. Jeg gik uden om Champagne, idet denne skulle serveres til dronningens nytårstale. Til den søde kransekage valgte jeg derfor at skænke en sød Asti, og når man snakker denne søde drik, kan man vælge mellem Asti Spumante og Moscato d’Asti.

Asti Spumante og Moscato d’Asti – hvad er forskellen?

I Piemonte i Italien produceres Asti Spumante og Moscato d’Asti – de to søde mousserende vine. Den største forskel er trykket i flasken, hvor Spumante leverer samme tryk som Champagne, og Moscato har det halve tryk. Det betyder at Moscato d’Asti er den søde, perlende vin lavet udelukkende på Muskatdruen, og Asti Spumante er den mousserende vin med højere kulsyreindhold. Ønsker du synet af Champagneskum ved ophældning, skal du vælge Asti Spumante. Denne er dog oftest sødere end Moscato d’Asti som følge af kulsyrens effekt. Pga. mere aroma og mere raffineret smag valgte jeg Moscato d’Asti.

Jeg har tidligere anmeldt en Asti-vin fra Rema, og denne er indkøbt i Super Brugsen. Prisen er noget højere end Remas, og dette kan også smages. Rema-vinen er desuden en Asti Spumante, som desværre var lidt for sød. Denne passer super godt til kransekage og er mere raffineret end Remas.

Positive indtryk

Farven er strågul med lette, perlende bobler og en klar glans. Der er ikke ret meget skum som i f.eks. Spumante. Duften er sød og blomstret med friske frugtaromaer, der gør den særdeles velegnet til søde desserter. Smagen er sød med en perlende smag fra boblerne. Den er ikke for sød og har en lidt gæret smag fra produktionen. Serveres den kold, får du en frisk og frugtrig smag med lav syre og lav bitterhed i eftersmag.

Generelt en ganske god flaske muskatvin, men normalprisen er dog lidt for høj i forhold til kvaliteten. Havde vinen lidt mere syre, ville den score lidt højere, eftersom den er en anelse for mild. Den er dog meget drikkevenlig og imødekommende, hvilket tiltaler mange mennesker. Dette er en god allround’er.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

6 Kommentarer

 1. Thomas Grenberg

  Det var dog pokkers så enige vi to er, købte selv samme vin også til kransekagen nytårs aften og er helt enig i din bedømmelse

  • Hehe. Men det er også det gode ved Asti. Enten elsker man det, eller også afskyr man det. Jeg hører til førstnævnte. Men der er da også forskel på de forskellige produkter. Det gælder bare om at finde de gode.

   Jeg vil sige, at denne ligger lige i midten af det samlede felt.

 2. Hvor kan den købes for Coop har den ikke længere 🙁

  • Er du sikker? Sidst jeg var i Super Brugsen stod den på hylden. Er det hele Coop, der ikke længere sælger den eller en enkelt butik? Den kan normalt heller ikke fås hele året rundt, men måske er lageret tømt. Det er sket før for Coop.

   Du kan evt. bede personalet om at tjekke op på lageret og evt. bede dem forhøre sig om de er stoppet med samarbejdet med Fontanafredda.

 3. Tak for hurtigt svar. Jeg har kun været i min egen Super Brugsen, der fik jeg af vide at det var en udgået vare, men vil absolut prøve når jeg kommer til Kbh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.