Campordigno Montescidaio Merlot – en god hverdagsvin

Lige efter nytår havde fruen fødselsdag, og hvad var mere oplagt end at servere en vin fra hendes firmajulegave?

I firmajulegave fik hun en stor kurv fyldt med lækkerier – heriblandt to flasker italiensk vin fra Toscana. Vi snakker om en flaske vin lavet på 85% Merlot og 15% Sangiovese. Sidstnævnte er jo Italiens nationaldrue (specielt Toscana) og blandet med Merlot får du en intens, mørk vin der er blød i smagen.

Vinen er udelukkende lavet på de to ovennævnte druer, og ved

…manuelt høstning og sortering er kun de bedste druer anvendt.

Sådan beskrives vinen på Steiniche Wine, som er forhandler af vinen. Det lyder jo alt sammen godt, og man får en forventning om, at vinen leverer kvalitet. Men igen… hvilken producent bruger ikke kun de bedste druer? Nå, ikke mere reflekteren om salgsteksten, så lad os gå direkte til anmeldelse af vinen.

Lad os komme i gang!

Der fremkommer skum ved ophældning, som mest stammer fra dekanteringen. Den er mørk med lilla aflejringer, og konsistensen er tynd med tykke gardiner.

Duften er kraftig med solbær og mint som de dominerende aromaer. Desuden kirsebær, svage krydderier og frugt, frugt og atter frugt. Tænk hvis alting var så enkelt? (Okay, jeg stopper med salgsteksterne. Det var sidste!) Denne vin dufter som en ganske god allround’er, hvor Merlot-druen og dens aromatiske egenskaber er altdominerende.

Smagen er kraftfuld og den tynde konsistens mærkes også i munden. Der er et behageligt niveau af peber, som giver en dejlig krydret smag. Lav syre og behagelige tanniner, som får mig til at spekulere på, om vinen er lagret i ståltanke. Ved at google mig frem finder jeg ud af, at vinen er lagret i 6 måneder i ståltanke, 6 måneder i træfade og 6 måneder på flaske. Eftersamgen er semilang med tydelige frugttoner.

Kvalitetsvurdering

Generelt er jeg ikke imponeret men er dog heller ikke skuffet. Den minder om en middelgod vin fra supermarkederne. En der passer til manges smag. Denne vin er et glimrende eksempel på en lavprisvin fra vinforretningen, som sagtens kan konkurrere med supermarkedsvin. Om den vil vinde vil jeg ikke skyde på, men i et supermarked vil jeg gerne betale 65 kr for den.

Nu fik fruen to flasker fra firmaet, så den anden flaske skal serveres til en god hverdagsmiddag.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.