Fantastisk Rioja fra Marqués de Murrieta

Fra Marqués de Murrieta kommer denne mørke Rioja fra det fantastiske år 2005. Vingården Marqués de Murrieta blev opkøbt af Vicente Cerbrián Sagarriga tilbage i 1983, og hans vision var at producere nogle af verdens bedste Tempranillo-vine. 13 år senere dør han i en al for ung alder, og sønnen V. Dalmau Cebrián-Sagarriga har overtaget styringen efter han har færdiggjort sine studier inden for økonomi, jura og administration. Marqués de Murrieta producerer kun vin med druer fra egne marker og har 100% styr på kontrol og oprindelse af alle ingredienser.

Derfor er det med spænding af jeg tager denne flaske frem, som jeg blev anbefalet i Vinoble. Jeg fik at vide, at denne vin vil give mig udfordring i form af syre, som vil være afbalanceret, samt behage på en god måde. Jeg har egentlig store forventninger til denne, eftersom jeg altid har elsket spansk vin. Jeg får en god mængde frugt kombineret med syre og en krydret smag, der passer mig bedre end de mere milde typer fra f.eks. USA.

Indtryk

Den virker moden og har en blank overflade, og selve farven på vinen er mørk som en typisk, moden Tempranillo. Flere ting spiller ind på farven, men modenheden har en del at sige. Den er 6 år gammel og er helt drikkeklar nu. Konsistensen er desuden tynd og ved slyngning efterlades tynde gardiner.

I duften anes mandler, en lille smule jordbær, selvfølgelig kirsebær, blomster og med dejlige krydderier. Faktisk minder duften om hedvinen Madeira. Jeg vil ikke sige, at jeg bliver overrasket af duften, men den har en meget kraftig og behagelig aroma, som fylder glasset fuldt ud.

Når vinen rammer tungen smages krydderierne, og en tør og kraftig smag med et lidt højt niveau af garvesyre fylder munden ud. Jeg elsker denne smag; den minder mig om alle de andre gode, spanske rødvine, som virkelig har gjort et indtryk på mig. Ligesom ved vinens udseende, har smagen en tynd konsistens, og vinen imponerer med en knivskarp balanceret syresmag, der passer perfekt til de mørke bær. Eftersmagen – eller finish om du vil – er perfekt; god, lang krydret smag, som det indtryk du får ved både duft og smag vedvarer – og det samme gør smagens intensitet. Den kraftige smag varer ved i eftersmagen og stopper ikke pludselig op. Den lægger en behagelig og passende smag i munden, der passer perfekt til menuen, som denne aften står på braisserede svinekæber. En fantastisk ret, som du desuden finder på Idegryden.dk.

Vinen passer super godt til braisserede svinekæber

Vinen er super god til maden, men ønsker du den mest optimale oplevelse, så skal du nyde vinen uden mad – dette er altså en rigtig meditationsvin. I hvert fald hvis du spørger mig.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Brian Haahr-Nielsen

    Så fik jeg også lige smagt denne vin hos Vinoble i Vejle til Vejle by Night. Super skøn duft og smag. Bestemt pengene værd. Mums.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.