Billig uægte Champagne fra Australien

Juleaften blev der serveret en mousserende vin og to rødvine. Der skulle ikke gå anmeldelse i julemaden, så jeg valgte at anmelde blot den mousserende vin, som blev serveret om eftermiddagen, da vores gæster ankom.

DSC00872-001Jeg var forbi Atomwine.dk for at købe denne vin, og det skulle ikke være en dyr Champagne, så denne Brut Cuvée ville passe i smag og pris. Den var sat ned til 55 kr fra 69 kr. Egentlig en billig flaske mousserende vin, og med druesammensætningen af 70% Chardonnay, 20% Semillon og 10% Verdelho ville den passe ganske fint til anledningen.

Brut Cuvée

Ordene Brut og Cuvée betyder egentlig hhv. “meget tør” og “drueblanding”. Dvs. at vinen er af den meget tørre slags uden ingen eller næsten ingen tilsat sukker, men pga. produktionen i Australien med masser af sol og varme giver det en mere varm og fyldig smag. Cuvée (altså “drueblanding”) fortæller at druerne er en blanding af flere druesorter. I dette tilfælde Chardonnay, Semillon og Verdelho. Men intet om kvalitet. Dette var dog heller ikke indkøbets bagtanke.

Halvdelen af selskabet var vild med den tydelige smag af kogt æble, abrikos og stikkelsbær. Den har også en tydelig mineralsk smag fra specielt granit. Den er langt fra sprittet, og æblesmagen er altdominerende. Generelt en meget behagelig oplevelse, hvor duft og smag forener vinen – og den gule farve virker varm. Vinen er rund og varm og dejlig forfriskende. Vores juleaften er meget uformel og dertil passer StepXStep super godt. Den lover ikke for meget og leverer en god stemning. Jeg var yderst begejstret for vinen – nok mest pga. overraskelsesmomentet ift. prisen – og jeg drak også det meste af vinen.

Hvornår skal du købe den?

Skal du have venner på besøg, hvor stemningen kommer i første række? Vil du have en hyggelig stund med konen/manden, hvor I elsker den friske og varme smag? Skal du bruge en værtindegave, hvor du vil overraske med et anderledes valg? Eller vil du blindteste den over for Champagne-beundrere? Så skal du købe vinen. Den er perfekt at servere for et uformelt selskab eller på en tirsdag sommerdag, når naboen/vennerne kommer forbi. De fleste kan være med, og bryder nogle enkelte gæster sig ikke over den meget tørre smag, kan de bare blande op med danskvand.

Hvem producerer denne?

Wineinc i Australien har produceret vinen, og har du fulgt med i mine anmeldelser af Australsk vin, så vil du huske, at specielt én rødvin fra samme producent faldt i god jord; Wine Men of Gotham. En producent med hang til uformelle indpakninger, og denne vin er ingen undtagelse. Den kommer med kapsel! Det har jeg aldrig set før, men det giver smil på læben at åbne flasken.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Hej
    Jeg købte også denne lige før jul og drak den sammen med et par af mine medbloggere 1. juledag. Vi drak en del forskelligt den dag, bl.a. et par flasker champagne. Og lad det være sagt med det samme så er der stor forskel. Når det er sagt, så deler vi din opfattelse af vinen. Rigtig meget vin for pengene og den gør ingen fortræd. Som du selv nævner får den en del sol – og det kan man godt smage i form af sødme. Minder mest om en prosecco synes jeg. Men mest af alt – en sjov sag!

    • Hej Mark

      Vi kan vist hurtige blive enige om at der er forskel i kvaliteten blandt de forskellige mousserende vine. Denne koster kun 69 kr for en hel flaske, hvilket er noget lavere end mange andre. Jeg vil derfor også kun servere denne ved en uformel anledning. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.