Jairo – Vino del Lago – Vino Rosso 2009

Dette er endnu en af de mange forskellige flasker der kommer fra Villa Annaberta. Eller rettere Coop. Den har ligget et stykke tid i vinreolen, men nu måtte den frem, vise hvad den duer til.

Jeg har lige været væk fra druerne.dk i næsten en måned. Først grundet en tur på konference i USA, derfra hjem til en omgang influenza, plus 14 dages ekstra sygdom. Men nu er jeg så småt ved at være klar igen. Og det skal straks udnyttes til smage på lidt vin. Og det inden det går løs i morgen aften i vinklubben. En aften i nok skal få lov at høre mere om i den kommende tid.

Men nu til dagens Villa Annaberta, som bærer navnet Jairo – Vino del Lago – Vino Rosso fra 2010. Den står normalt til ca. 60 kr i Super Brugsen, men var heldig at finde den på tilbud hvor den udgør en stk. pris på 33,-. Mit mål er derfor at finde ud af, om den er pengene værd. Og hvor tæt den må ligge på deres Amarone, da den deler primær druerene med Amaronen.

Det visuelle indtryk

Villa Annaberta’s vine bruger samme flasketype, og er pryddet med etiketter efter samme opbygning. Det eneste der varierer er farven på baggrunden, og vinens navn. Fornylig så jeg deres Premium, som selvfølgelig var farvet gylden som guld.

Proppen er en kunstproppe, der godt kan smuldre lidt. Så pas på med ikke at gennembore den. Duften der kommer fra flasken giver fra start indtryk af en frugtrig vin.

I glasset viser den sig flot og mørk, med rubin røde kanter. Gardinerne hænger flot med semitunge kanter. Duften er lidt skæv. Den giver mig fornemmelsen af våd skovbund, i b. landet lidt svesker og mørke frugter. Men desværre lidt for våd til min smag.

Smagen

På flaskens bagside, står der fint angivet at det er vin der let tør og lidt kraftig. Og det er ikke helt ved siden af. Når den lander på tungen, rammer frugtsødmen kraftig på tungen. Men det bliver hurtig overtaget af en mere peberet smag, der ligger sig rundt om tungen. Men sødmen er hele tiden at ane, som får mig til at overveje, om beskrivelsen skulle have haft en hak mere over mod den søde side end mod den tørre.

Selve smagen af frugt, er så krydret, at det svært at bestemme hvilke frugter der tale om. Men at det er frugt, er tydeligt. Jairo’en er lidt en show blanding af druer:

  • Corvina
  • Rondinella
  • Croatina
  • Cabernet Sauvignon

Og det er nok det som er med til at skabe denne lidt specielle smag, som for mig ikke helt ved hvor den vil hen.

I baggrunden ligger der den let sure regnvåde skovbund, som forstyrrer billedet. For hvis den havde været væk, så ville Jairo have ligget lidt højrere i min vurdering.

Frugtsyre og tannin er begge høje i denne blanding. Tanninen er en anelse skarp, og måtte gerne være styret lidt mere i en flaske til 60 kr.

Min konklusion

Med mindre du er sprunget direkte ned til dette afsnit, så har du jo nok fornemmet at jeg ikke er helt imponeret af Jairo – Vino del Lago – Vino Rosso. Men på trods af det, skal man jo også huske at flasken kun har kostet mig 33,- kr. Og det i betragtning, så er det faktisk positivt med en vin der tør vise tænder og udfordre i smagen. Også selvom den ikke helt rammer mine smagsløg.

Den fulde pris på 60 kr syntes jeg er for høj. Men fanger man den på tilbud, så kan den være ganske spændende. For når prisen under 40,- kr, så er de faktisk meget smag for pengene.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.