
Druerne har i dag været ude og afholde vinsmagning hos DIS/PLAY Århus. Alle vine var fra Italien, og specielt rosinen i pølseenden fangede min opmærksomhed.
Det drejer sig om en dessert vin fra Santa Vittoria, med navnet Vin Santo Riserva DOC. Normalt er det det rødvin der i fokus her på druerne, med enkelte smagninger af hvidvin og rose. Men den denne dessert vin hentet fra Toscavini stak alligevel ud. Både på prislisten, men bestemt også på smagsoplevelsen. Derfor følte jeg det nødvendigt at dele denne oplevelse med dig som læser.
Som altid starter jeg med det visuelle indtryk.
Det visuelle og fakta
Vin Santo er lavet af følgende druer:
- 35% Trebbiano
- 35% Malvasia
- 30% San Colombano
Flasken er klar og slank. I sat i en korkprop. Modsat alm. vin flasker, så indeholder denne kun 500ml. Prisen ligger på 369,- for årgang 2001 på bestillingssedlen fra Toscavini, mens de i deres webshop tilbyder årgang 2003 til 269,-. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at tjekke op, om prisen på bestillingssedlen er korrekt.
Farven på dessertvinen er som frisk presset æble saft, hen mod det orange. Dog tendens til at være lettere uklar. Den har en skøn duft, som er nøddeagtig med den klassiske let sprittede duft. Duften harmonerer godt.
Smagen af nødder og kirsebær
Santa Vittoria’s Vin Santo har en super god smag. Dens sødme harmonerer perfekt til det bid som den leverer. Nødder ligger fint i baggrunden, og mens den søde smag giver tanker om kirsebær. Hvilket gør at den vil passe fantastisk til julens risalamande. Den vil være super god at nippe til mens man spiser desserten. Men for mange glas, bliver nok en tand for vammel i længden. Men nøj.. bestemt en af de bedste og mest afbalancerede dessertvine jeg har smagt på.
Hej Druerne,
har netop “opdaget” jeres blog og ville bare lige hilse på..
Ps. Vin Santo er i min optik en undervurderet hedvin heroppe i det kolde nord! Tak for en god anmeldelse.
Hej Claus
Velkommen til druerne 🙂 Håber du vil kigge forbi i ny og næ. Jeg måtte også lige forbi din blog som ser spændende ud, så den er med i RSS læseren nu.