Hjem » Anmeldelser af vin » Fantastisk Vin Santo dessertvin til risalamande

Fantastisk Vin Santo dessertvin til risalamande

Den tomme flaske efter hver en dråbe var nydt til smagningen.

Druerne har i dag været ude og afholde vinsmagning hos DIS/PLAY Århus. Alle vine var fra Italien, og specielt rosinen i pølseenden fangede min opmærksomhed.

Det drejer sig om en dessert vin fra Santa Vittoria, med navnet Vin Santo Riserva DOC. Normalt er det det rødvin der i fokus her på druerne, med enkelte smagninger af hvidvin og rose. Men den denne dessert vin hentet fra Toscavini stak alligevel ud. Både på prislisten, men bestemt også på smagsoplevelsen. Derfor følte jeg det nødvendigt at dele denne oplevelse med dig som læser.

Som altid starter jeg med det visuelle indtryk.

Det visuelle og fakta

Vin Santo er lavet af følgende druer:

  • 35% Trebbiano
  • 35% Malvasia
  • 30% San Colombano
Den lagres 5 år på små fade inden den kommer på flaske.

Flasken er klar og slank. I sat i en korkprop. Modsat alm. vin flasker, så indeholder denne kun 500ml. Prisen ligger på 369,- for årgang 2001 på bestillingssedlen fra Toscavini, mens de i deres webshop tilbyder årgang 2003 til 269,-. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at tjekke op, om prisen på bestillingssedlen er korrekt.

Farven på dessertvinen er som frisk presset æble saft, hen mod det orange. Dog tendens til at være lettere uklar. Den har en skøn duft, som er nøddeagtig med den klassiske let sprittede duft. Duften harmonerer godt.

Smagen af nødder og kirsebær

Santa Vittoria’s Vin Santo har en super god smag. Dens sødme harmonerer perfekt til det bid som den leverer. Nødder ligger fint i baggrunden, og mens den søde smag giver tanker om kirsebær. Hvilket gør at den vil passe fantastisk til julens risalamande. Den vil være super god at nippe til mens man spiser desserten. Men for mange glas, bliver nok en tand for vammel i længden. Men nøj.. bestemt en af de bedste og mest afbalancerede dessertvine jeg har smagt på.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.

Læs også

The Prisoner 2018 – En perle fra Napa Valley USA

Stilheden…. Der har været stille her på bloggen i ca. 1 år. Det beklager vi …

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

2 Kommentarer

  1. Hej Druerne,

    har netop “opdaget” jeres blog og ville bare lige hilse på..

    Ps. Vin Santo er i min optik en undervurderet hedvin heroppe i det kolde nord! Tak for en god anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.